Založ si blog

Čaputová ukázala bradavky

Autor: Reuters, RADOVAN STOKLASA

„Ponúkam rozum srdce a ruky“

„…dôveru a spravodlivosť treba posilňovať cez skutočnú, a nie zdanlivú zodpovednosť nositeľov moci. Naše inštitúcie na ochranu práva, bohužiaľ, stále nemajú patričnú autoritu, nepožívajú dostatočnú dôveru verejnosti a ani nie sú vždy odolné voči politickým tlakom.“

Ilustrujem v krátkosti Čaputovej slová.
Rozum
Pezinská skládka – to je proti všetkému rozumu. Skládka, ktorá bola vybudovaná v ílovej jame v priemyselnej zóne Pezinka, ktorá spĺňa najlepšie všetky ekologické kritériá, tak tento ekologický ideál bol nahradený vozením odpadu na smetisko v blízkosti obytnej zóny iného mestečka. A Pezinčania? Tí predsa nebudú voziť odpad 12 kilometrov, ale ho vyvážajú radšej na čierne skládky do okolitých lesov. Takže podľa Čaputovej rozumu ekologickú záťaž riešime jej presunutím k susedovi alebo do lesa. Zamiesť svoje smeti pod susedovu rohožku? Je možné, že to, podľa Čaputovej rady, aj Rakúšania začali voziť svoj komunálny odpad na skládky na Slovensko. Zaťažiť vlastným komunálnym odpadom suseda? To je rozumné riešenie pre šikovne premýšľajúce pseudoekologicky založené osoby. Áno, pre také ako je Čaputová, ale nie pre spoločnosť.
Na hlúposti nemôže byť postavený rozum. A ani prefíkanosť si nemožno zamieňať za rozum.
Srdce
Dvakrát rozvedené, bez partnera, vyznávajúca progresívne hodnoty a Zen-budhizmus. Je v ňom láska k rodine a k slovenskej vlasti. Nakoľko je to dobro v jej srdci uveriteľné?
Ruky
Je Slovensko vari krajina, kde Prezident má pracovať rukami? Načo takéto patetické slová prezidentky. Pokračovať v reklame treba, veď získala iba 24% hlasov voličov.
Právo
Pre reálne existujúce pochybnosti o regulárnosti prezidentských volieb boli legitímne podané podania na Ústavný súd. Ústavný súd ešte o prezidentských voľbách nerozhodol. Preto proces volieb ešte nie je ukončený a keďže nemožno prejudikovať rozhodnutie súdu pred preverením dôkazov tak logicky, nemôže sa uskutočniť ani inaugurácia bez rizika, že bude inaugurovaná falošná prezidentka. Je zvlášť pikantné, ak o podozrení, že sa Čaputová stala prezidentkou podvodom, bude rozhodovať ústavný súd zložený aj zo sudcov, ktorých si vymenuje Čaputová. Takéto flagrandné porušovanie práva nemá v civilizovanom svete obdobu. Čaputová je strannícka prezidentka a politický boj má dodržiavať dohodnuté pravidlá. Po Kiskovi má pribudnúť ďalší prezident, s ktorého dedičstvom nevedno ako sa bude dať naložiť? Alebo po Čaputovej to už bude jedno? Na nepráve nemôže byť postavené právo.

Prezidentkou by mal byť niekto, kto reprezentuje skutočné, pravdivé hodnoty. A musí to byť ten koho ľudia zvolili.
Nie prázdna nádoba, ktorá stavia na reklame a keď ju vystupňuje až do mediálneho teroru a stále to nestačí, tak sa uchyľuje k priehľadným podvodom.
Kedy prestane naša spoločnosť akceptovať reklamu podvodných politikov a vymaní sa spod teroru nimi ovládaných médií?
Čaputová sa obnažila až na bradavky a tým dala slávnostnému dňu patričnú dôstojnosť a váhu. To by mohlo pomôcť a ľudia by mohli konečne precitnúť.

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 177
Celková čítanosť: 1242472x
Priemerná čítanosť článkov: 7020x

Autor blogu