Ľudské memorandum

5. januára 2020, Peter Lipták, ľudia za mier

Krvavé sonety sú späť. Autor a foto Peter Lipták 5. 1. 2020


MIER pre EURÓPU a CELÝ SVET

Požadujeme okamžité odstúpenie a potrestanie politických zločincov, ktorí doviedli Európu a celý svet na okraj III. svetovej vojny, ohrozujúc tak samotnú existenciu ľudstva.
Chceme ochrániť životy našich rodín v našich krajinách pre blaho nás a našich detí.
My sa dnes odmietame stať utečencami vo svojich vlastných krajinách!
Definitívne zastavme šírenie strachu a umelé vytváranie konfliktov s cieľom zotročenia ľudstva!

Vyzývame všetkých slušných, čestných, odvážnych ľudí, ktorí sú dnes medzi politikmi, cirkevnými predstaviteľmi, v ozbrojených zložkách, v štátnej správe, medzi sudcami, všetkých dôchodcov, študentov, učiteľov, doktorov, poštárov, pracovníkov médií, umelcov, športovcov, podnikateľov, robotníkov, úradníkov, zahraničných krajanov a priateľov, všetkých dobrých ľudí z Európy a z celého sveta na zjednotenie a aktívnu spoluprácu v boji za zachovanie mieru.
Zjednoťme sa za mier!
***
POSOLSTVO dobrým ľuďom AMERIKY

Zastavte chorých manipulátorov svetových korporácií šíriacich zlo, vojny a nenávisť.
Dobrí ľudia konajme – je nás viac!
Nie vojnám!

Chceme radikálnu pozitívnu zmenu!

Vojaci USA choďte domov do Ameriky. Dali ste sa oklamať a šírite vojny korporácií, zlo a nešťastie po celom svete. Nezabíjajte ľudí! Nerobte z ľudí utečencov! Nechajte ich žiť v ich domovoch!

Zjednoťme sa všetci v láske, vo viere a v pokore za slušný život všetkých ľudí, v našich vlastných suverénnych krajinách.
Mier celému svetu!

***
Ľudia, nebuďme ľahostajní! Nemajme Strach! Konajme!

Musíme urobiť to, čo môžeme a kým môžeme!

Odkaz mierových aktivistov (Miroslav Graner, Horkovics – Kovats János, Juhász Zoltán, Soňa Csiffáry, Jiří Vebr, Eva Bartošová, Peter Lipták, Filip Galamboš, Kristína Ulmanová, Dalibor Kohár) je stále aktuálny.