Založ si blog

Čaputová podpísala Mengeleho zákon

Prezidentka Zuzana Čaputová, zdroj https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/595753-caputova-podpisala-novelu-ktora-zvyhodnuje-zaockovanych/

Beštia fašizmu prvýkrát zatriasla ľudstvom v druhej svetovej vojne a takmer ho pohltila. V jej jatkách vtedy zahynuli desiatky miliónov ľudí (50-80 miliónov ľudí), milióny boli vraždené v koncentračných táboroch a najbeštiálnejšie zločiny sa diali pri lekárskych pokusoch, ktoré v koncentračných táboroch boli uskutočňované pod vedením doktora medicíny (MUDr.) Jozefa Mengeleho.

Skúsenosťou preživších holokaust bolo, že ľudia úplne ignorujú psychologické gumovanie, ktoré premyslene a cielene predchádza fyzickému vyhladeniu a umožňuje ho. (Mengele’s Errand Boy – https://www.haaretz.com/1.5074613). Keď Židov hnali do spŕch „mysleli si“, že sa idú osprchovať. No dnes sú ľudia hnaní iba na „testovanie“ a „očkovanie“. Zdôvodňuje sa to tým, že ide o verejné zdravie a teda, že zodpovedný jedinec sa týmto procedúram má sám, bez vlastného premýšľania a zhodnotenia, iniciatívne a bez odporu podrobiť. A keď sa občan odmieta vzdať svojich ľudských práv tak mu „štát“ (ukradnutý občanom) v záujme „verejného zdravia“ pomôže diskriminačným zákonom.

Zodpovedný je teda ten, kto sa bez premýšľania podrobí Matovičovým lekárom. Či neplatí, aký Matovič také konzílium odborníkov? To s tou zodpovednosťou, to nie je iba zlý vtip? Nie je náhodou zodpovedný ten kto najprv premýšľa?

Silnou reakciou po skončení vojny boli norimberské procesy a špeciálne odsúdenie a potrestanie Hitlerových najprominentnejších lekárov, psychológov a sociológov, vrátane jeho ministrov zdravotníctva a hygienikov na tresty smrti (Norimberský lekársky proces – https://en.wikipedia.org/wiki/Doctors%27_trial).

Milosrdný samaritán Cyprián Majerník, licencia voľné dielo z https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:SNG.O_2478

Hippokratova prísaha, kde sa každý lekár navonok, ale najmä aj pred svojím svedomím zaväzuje „Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím. Ani prosbami sa nedám prinútiť na podanie smrtiaceho lieku…“, bola zjavne porušená nacistickými lekármi. Možno aj preto, následkom tohto súdu s lekármi, vojnovými zločincami, ako silný preventívny nástroj, bol vypracovaný Norimberský kódex (https://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_Code), ako súbor zásad medicínskej etiky pre experimenty na ľuďoch a tento sa pretavil do medzinárodnej legislatívy v podobe Oviedskej konvencie (Konvencia o ľudských právach a biomedicíne) (https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list?module=treaty-detail&treatynum=164), ktorú SR ratifikovala  v roku 1998 a od vtedy je riadnou súčasťou slovenskej legislatívy.
Základný právny názor definovaný v uvedených dokumentoch, ktorý má potenciál účinne zabrániť recidíve fašistických zverstiev je nekompromisné konštatovanie, že záujmy jednotlivých ľudí musia byť nadradené záujmom vedy alebo spoločnosti. Nie je možné postaviť žiadne tzv. verejné zdravie nad dôsledné uplatňovanie ľudských práv každého jednotlivca. Inak povedané o verejnom zdraví sa dá hovoriť iba vtedy, keď opatrenia rešpektujú ľudské práva všetkých členov spoločnosti, aj tých najslabších, žien, detí, starých ľudí a chorých. A iba to, čo rešpektuje základné ľudské práva každého člena spoločnosti, môže byť dobré pre spoločnosť ako celok.

Norimberský kódex jasne stanovuje, že dobrovoľný súhlas ľudskej osoby je absolútne nevyhnutný. Nesmie byť vynucovaný akýmkoľvek násilím, podvodom, klamstvom/zavádzaním, hrozbami, preháňaním, či inou skrytou/záludnou podobou obmedzovania alebo donucovania. A každý jednotlivec, ktorý daný pokus navrhuje, riadi alebo sa na ňom podieľa musí byť pripravený prerušiť prebiehajúci pokus v ktoromkoľvek stupni, ak má dobrý dôvod domnievať sa, že pokračovanie v pokuse pravdepodobne spôsobí poškodenie zdravia, zdravotné postihnutie alebo smrť účastníkovi pokusu. V tejto súvislosti treba pripomenúť už takmer 20 000 úmrtí iba v EÚ v súvislosti s touto experimentálnou vakcináciou. Predsa už dávno nastal dôvod toto experimentálne očkovanie okamžite zastaviť!

Zhrnutie a východisko
1. Dnešné testovanie a očkovanie sú pokusy, ktoré sa dejú v rozpore s medicínskou vedou, aj s platným právom, ale aj tak prebiehajú plošne na všetkých obyvateľoch Zemegule.
2. Neexistuje žiadna odborná verejná diskusia, ktorá by mala byť samozrejmosťou moderných demokratických štátov. Neexistuje ani sloboda slova v médiách a protinázory sú terčom nebývalej ostrakizácie (Adriana Kráľová).
3. Prijatá slovenská „novela zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia“ je diskriminačná, zavádza segregáciu obyvateľov. Bola prijatá v rozpore nielen so zdravým rozumom, medicínskou vedou, ale najmä s „Ústavou“ a ostatnou platnou ľudskoprávnou legislatívou.
4. Podobné medicínske pokusy, nerešpektujúce individuálne ľudské práva, tu už boli za čias Mengeleho. Hoci boli v menšom rozsahu ako tie dnešné, aj tak boli riadne odsúdené a vinníci boli spravodlivo potrestaní. Takže máme tu už precedens na ohodnotenie činov dnešných aktérov.
5. Dnes nám najprv ukradli štáty a potom sa pustili do páchania tohto nekonečného bezprávia, do týchto pokusov na dnešnej ľudskej populácii.
6. Riešenia sú napísané aj v „Ústave“ https://www.zakonypreludi.sk/zz/1992-460
Slovenská republika uznáva a dodržiava všeobecné pravidlá medzinárodného práva, medzinárodné zmluvy, ktorými je viazaná, a svoje ďalšie medzinárodné záväzky. Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo. Obrana Slovenskej republiky je povinnosťou a vecou cti občanov. Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1234936x
Priemerná čítanosť článkov: 7057x

Autor blogu