Naša čakáreň v dobe omicronu sa usmieva prázdnotou

13. februára 2022, Peter Lipták, Spoločnosť zdravých ľudí Vedecká medicína Zdravotníctvo

Návod na život podľa Pavla Országha Hviezdoslava. Foto Peter Lipták

Klinika
V dnešnej praxi sa omicron javí naozaj ako veľmi ľahké ambulantné ochorenie, kde väčšinou človek nemá žiadne ťažkosti. V dobe alfy sme mávali plnú čakáreň závažne postihnutých dýchavičných pacientov so zníženou koncentráciou kyslíka v krvi (hyposaturáciou) a veľa hospitalizovaných, v čase delty sa tiež objavovali sporadicky ťažké stavy, zápaly pľúc aj pľúcne embólie a neraz sme zachraňovali pacientov pred hospitalizáciou poskytnutím koncentrátora kyslíka na domáce okysličovanie. Zatiaľ omicron u nás prebieha s nádchou, bolesťou hrdla a pokašliavaním.
Liečba
Pacienti už sami vedia, že si majú kúpiť nosné kvapky a balíček papierových vreckoviek a mať v pohotovosti na teplotu acylpyrín. Samozrejme aj naďalej je dôležité užívanie vitamínov vo vysokých dávkach a to najmä D 4000 – 6000 jednotiek denne, potom C 3×500 – 1000 mg a kovu Zinku 2×25 mg. Odporúčam veľa kloktať – tým sa zbavujeme vírusu vo veľkých kvantách. Ak patríte k ohrozenej skupine(seniori, chronicky chorí, obézni), tak hneď na začiatku ako sa objavia príznaky, kontaktujte svojho lekára, aby Vás hneď od začiatku mal podchyteného a mohol cielene dohliadať a liečiť.
Testovanie
Testovanie zdravých nedáva zmysel. Potrebujeme poznať chorých, nie pozitívne testovaných. Opakovane zdôrazňujem netestovať zdravých! Nikto nepotrebuje poznať pozitívne testovaných zdravých ľudí, bola chyba, že sme ich obmedzovali v činnostiach, ako keby boli chorí.  Chorí sa predsa vždy ukážu. No a ak ste chorí dajte sa testovať. Ale aj ak sa nechcete nechať testovať a máte príznaky, tak 5 dní jednoducho zostaňte doma a vyhnite sa najmä kontaktu s osobami z ohrozených skupín (seniori, chronicky chorí a obézni). Po piatich dňoch už nie ste infekčný.
Očkovanie
A očkovanie proti alfa kovidu sa stalo v čase omicronu už celkom obsolentným, nakoľko na omicron je efekt nedostatočný a každý vidí vo svojom okolí, že často dnes chorejú aj trikrát zaočkovaní. Doteraz nemáme bezpečnú a účinnú vakcínu, tak prečo experimentovať? Alfa varianta, proti ktorej sa vytrvalo očkuje sa už nikdy nevráti. Dokonca je známe, že sám omicron nás úspešne plošne a bezpečne očkuje, každý deň u niekoľkostotisíc ľudí vyvoláva tvorbu slizničných protilátok. Pri prirodzenom očkovaní omicronom toxický S protein v žiadnom prípade nepreniká do tela a nemôže sa šíriť krvným obehom, spôsobovať trombózy a zápaly, tak ako to je pri podávaní injekcií s látkami indukujúcimi tvorbu S proteinu v orgánoch.
Koniec dobrý všetko dobré!
Sme svedkami, že takto plošným šírením omicronu = slizničným očkovaním pandémia končí. Je treba všetko zjednodušiť a naučiť sa aj s týmto vírusom normálne žiť. Odstrániť umelo vyvolávaný strach.
Príjemný zdravý deň! 🙂