Založ si blog

Nedovoľme aby paranoia v Matovičovej hlave ovládala spoločnosť

Podľa údajov Talianskeho inštitútu verejného zdravia (Istituto Superiore di Sanità), iba 3,7% pacientov z uvádzaných v globálnej štatistike úmrtí za Taliansko ako úmrtia na COVID, má uvedené v úmrtnom liste ako príčinu smrti diagnózu COVID. Ostatných 96,7% má uvedenú ako príčinu smrti kardiovaskulárne ochorenie alebo rakovinu. Ochorenie COVID sa spomína iba ako súčasná pozitivita testu na COVID. COVID pozitívni pacienti v absolútnej väčšine zomierajú na iné ochorenie, nie na COVID. Prečo asi pacienti s pozitívnym testom na COVID vo väčšej miere zomierajú na komplikácie chronických ochorení? Videli sme to aj na Slovensku, na hystérii v DD Pezinok. Že kam vozili pacientov so zlyhávaním srdca a akútnymi formami srdcového ochorenia? Na oddelenie invazívnej kardiológie, do NÚSCH? Nie na infekčnú kliniku. Ale infekčná klinika nie je spôsobilá poskytovať takýmto pacientom potrebnú zdravotnú starostlivosť a tak pochopiteľne, títo pacienti bez včasného poskytnutia adekvátnej špecializovanej kardiologickej starostlivosti zomreli. Na COVID? Nie, na srdce. Mnohí ľudia zomreli na obštrukcie v zdravotných systémoch, ktoré vyvolal šírený strach. Skôr sa to predsa nestávalo, že keď pacient s chrípkou dostal akútny infarkt myokardu, aby ho odviezli namiesto na kardiológiu, kde mu rýchlo vedia poskytnúť akútnu revaskularizáciu – spriechodnenie upchatej cievy, tak ho radšej odvezú na infekčnú kliniku. Nikdy nikoho sme nenechali zomrieť v izolácii na infekčnej klinike z obavy, že bude šíriť chrípku. Priemerný vek pacientov z uvádzaných úmrtí bol v Taliansku 81 rokov. To sú všetko ľudia ktorí majú niekoľko závažných chronických chorôb a pravdepodobnosť ich komplikácií a úmrtia je veľmi vysoká. Preto potrebujú mať dostupnú špecializovanú starostlivosť na špecializovaných oddeleniach väčšinou kardiológie alebo onkológie a nie na infekčnom. Štatistika príčin úmrtí relevantného inštitútu v Taliansku je v príkrom rozpore s tzv politickou štatistikou, ktorá vlastne neuvádza počty tých, ktorí zomreli na COVID, ale tých ktorí zomreli zo všetkých príčin a bol im zistený pozitívny test na COVID. Údaje takejto politickej štatistiky treba deliť viac ako 20-timi, ak chceme získať skutočné, t.j. pravdivé počty pacientov, ktorí zomreli na COVID v Taliansku. Takže v Taliansku nie je obetí COVID 30 000 ale v skutočnosti cca 1200.  Vzťahuje sa to aj na iné štáty?  V Českej republike podľa údajov UZIS u 60% prípadov, ktoré sa uvádzajú v štatistike MZČR ako úmrtia na COVID nebola primárnou príčinou ich úmrtia infekcia COVID, ale iné chronické ochorenie. Najčastejšie išlo o ochorenie srdca, dýchacieho systému, rakovinu alebo cukrovku..  Potom z 321 uvádzaných úmrtí zomrelo na COVID 128 pacientov. A na Slovensku z 28 úmrtí koľkí zomreli v skutočnosti na COVID? Vieme to?
O tom, že situácia v USA je vo vykazovaní ešte horšia ako v Taliansku hovoria lekári z USA. Tam dokonca poisťovne financujú toto šialenstvo strachu, keď za pacienta, ktorý zomrel na COVID priplácajú 13 000 dolárov a za toho, ktorý zomrel na COVID na ventilátore, priplácajú dokonca 39 000 dolárov. No buďte si potom istí životom v americkej privátnej nemocnici. Dnes v USA vykazujú, že im zomrelo na COVID 107 tisíc pacientov. To znamená, že im v skutočnosti na COVID zomrelo 1% alebo ešte menej? To fakt iba 1000 pacientov zomrelo na COVID v celých USA a to má byť tá pandémia?
Podľa listov o prehliadke mŕtvych ľudia nezomierajú na COVID, ale tak ako vždy ľudia zomierali, zomierajú v určitom vysokom veku prirodzene a na chronické ochorenia kardiovaskulárne, respiračné, rakoviny a diabetes. O tom svedči aj fakt, že krivka celkovej úmrtnosti sa nijako nezvýšila, ale sa dokonca znížila. Je fakt, že ľudia počas „Pandémie COVID“ zatiaľ zomierajú menej. Ale hrozme sa následkov. Pretože sústredenie sa na ochorenie COVID viedlo k zanedbaniu štandardnej starostlivosti o ostatné diagnózy, opakovanému odkladaniu starostlivosti o ostatné diagnózy, patologické stavy sa nahromadili a došlo u nich k progresii. Z jednoduchých počiatočných štádií sa stali so zanedbania starostlivosti pokročilejšie, mnohé nádory narástli a dostali sa do inoperabilného štádia. Je reálna hrozba nárastu úmrtí na chronické ochorenia v postkovidovom období. Závažné je poškodenie zdravotníctva a to predovšetkým ľudských zdrojov. V mnohých hlavne starších kolegoch sa zahniezdil zneschopňujúcii strach z pacientov a mnohí túto situáciu riešili odchodom na dôchodok. A pretože sústredenie na COVID viedlo k ťažkému poškodeniu nielen zdravotných systémov ale predovšetkým ekonomík, možno očakávať vzrast úmrtí na chronické ochorenia v dôsledku prehĺbenia zlyhávania financovania zdravotníctva a vzrast úmrtí spôsobených biedou a hladom, vrátane nárastu infekčných ochorení… až po nárast samovrážd. To sa prejaví nielen v chudobných štátoch sveta, ale takéto vyhrotenie pokoronavírusovej situácie môžeme očakávať aj na Slovensku.
Nielen Pellegrini, Matovič ale aj ostatné vlády a WHO zlyhali. Namiesto starostlivosti o zdravie, zneužitie na boj o moc a biznis doma aj vo svete.

V skutočnosti, podľa reálnych čísiel a kritérií, vo svete nevznikli žiadne epidémie COVID, ani v jednom štáte! Ani žiadna pandémia. Počty ochorení sú tak minimálne a skutočná úmrtnosť na COVID nikde nedosahuje ani zlomok úmrtnosti na sezónnu chrípku a je iba zanedbateľné promile z príčin úmrtí vo svete z iných príčin.
Od začiatku  pandémie(16. marca) na Slovensku zomrelo na rakovinu 3504 ludí, na infarkt 657 ľudí, na srdcovocievne ochorenia spolu 4599 ľudí. Kde je mediálne pokrytie týchto úmrtí? Svetové dáta sú online zobrazované na tomto linku. Od začiatku roka vo svete zomrelo 25 mil ľudí, z toho na infekčné choroby (AIDS, Malária, Dengue, Tuberkulóza, Parazity…) spolu 5,5 mil (počet obyvateľov Slovenska), od hladu 4,5 mil ľudí, z toho deti do 3 rokov 3milióny (!detí od hladu!), na rakovinu 3,5 mil, na AIDS 700 000, na maláriu 400 000 ľudí, na samovraždy 500 000, na dopravné nehody 600 000 (Prečo konečne nezakážeme vyrábať automobily?), na následky alkoholu 1 000 000, na následky fajčenia  2 000 000 (Obchodné záujmy tabakových a alkoholových firiem stále stoja nad ľudským právom na zdravie?). Kde je mediálne pokrytie porovnateľné s COVID? Či blcha sa stala slonom? Tuším, že za celým dnešným cirkusom je niečo celkom iné a obchodné záujmy stále viac stoja nad ľudskými právami.

V skutočnosti je to umelo vyvolávaná pandémia strachu. Strach to je skutočná dnešná infekcia a nie nevinný vírus. Strach človeka z človeka rozdeľuje ľudí. Strach zo smrti sa stal nástrojom moci a marketingom biznisu. Dostal sa do každého kúta Zeme.
Čo to má znamenať? Je to spôsob ako terorizovať občanov a zaviesť diktatúru bez ich súhlasu? Čo si možno myslieť o orgánoch, ktoré zodpovedajú za túto situáciu? O vládach, ale aj o WHO?
V ďalších blogoch sa budem venovať aj týraniu seniorov v domovoch dôchodcov, ktoré je spôsobené, dnes už viac ako 2 mesiace trvajúcim, psychickým strádaním v karanténe.

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 177
Celková čítanosť: 1242383x
Priemerná čítanosť článkov: 7019x

Autor blogu