Založ si blog

Fašisti majú hlavu v smútku, ale ľudia cítia nadšenie a nádej

Vrátili sme sa z Brazílie z konferencie WONCA, na ktorej sa zúčastnilo viac ako 5000 všeobecných praktických/rodinných  lekárov z celého sveta, plní dobrej energie a v báječnej nálade. Tieto pocity plynú z vedomia, že patríme k silnej skupine ľudí, ktorá robí prospešnú prácu. Brazília získala tohtoročnú cenu WONCA za najlepší systém zdravotnej starostlivosti na svete. WONCA je vplyvná celosvetová lekárska megaorganizácia, ktorej hlavnou charakteristikou je úzka spolupráca a koordinácia úsilia s WHO na zlepšovaní starostlivosti o zdravie obyvateľov na celom svete. Dnes má už viac ako 600 000 členov a zo Slovenska je to zatiaľ 1500 lekárov. V Brazílii dnes majú najlepšiu zdravotnú starostlivosť na svete, ale to už na budúci rok by nemuselo platiť z dôvodu, že sa do politiky Brazílie zamiešali USA záujmy. Pred pár mesiacmi došlo tak k zmene vlády a aj zdravotná starostlivosť  začala meniť svoj charakter z verejného na privátny. Ich systém postavený na potrebách ľudí orientovaný na posilňovanie ich zdravia by sa mal preorientovať na systém založený na zarábaní na ich chorobách. Teda na taký, z hľadiska plnenia esenciálnych štátnych cieľov v dosahovaní zdravia obyvateľstva, nefunkčný systém, na aký sme si už zvykli v našej krajine, kde dnes  v porovnaní s Brazíliou skutočné zdravotníctvo živorí, ale zato sa utešene rozvíja biznis s chorobami garantovaný štátnym zriadením na čele s vládou a parlamentom, ktoré tu existujú ako inštitúcie skorumpované silnými domácimi a ešte silnejšími zahraničnými finančnými skupinami. Takže záujmy USA korporácií a ich klonov narážali a narážajú doteraz na životné potreby ľudí na celom svete.

Ale to by sa malo už čoskoro zmeniť.

Pretože tento týždeň prišla z USA vynikajúca správa.

Pre Brazíliu, pre Slovensko, pre Ukrajinu, pre Turecko… a aj pre celý svet. Za nového prezidenta USA nebola zvolená Clintonová, známa práve vďaka médiám po celom svete svojou rozsiahlou temnou  politickou činnosťou, ale Trump, ktorý verejne prisľúbil vyšetriť a vyrovnať sa spravodlivo so zločinmi doterajších USA administratív. A nielen diabolské rodiny Bushovcov, Clintonovcov a Obamovcov by nemali zostať bez trestu. Spravodlivý exorcizmus by mal dopadnúť na všetkých diablov a ich prisluhovačov po celom svete. Znamená to zásadne pozitívnu diskontinuitu v politike USA doma aj v zahraničí s veľkým globalizačným potenciálom dobra. Posun od vládnutia globálneho korporátneho fašizmu  k skutočným demokratickým vládam ľudských spoločností. Od vlády násilia k vzájomne užitočnej spolupráci rôznych národov. Občania v USA dozreli, získavajúc skúseností z každodenného boja s hydrou zla. Nenechali sa opäť oklamať, ale zúčtovali s neoliberalizmom, bezohľadnou politikou elít vyciciavajúcich USA aj svet až do nepríčetnosti. Krachujúca krajina už nezvládala obsluhovať ani svoj vlastný dlh, nie to ešte aj platiť za rozpútavanie a udržiavanie rozsiahlych vojenských konfliktov po celom svete. Ľudia v USA sa obdivuhodne vzopreli zlu a rázne odmietli byť iba potravou pre delá v konfliktoch motivovaných ziskami veľkokapitálu. Pochopili, že nie je v ich záujme aby USA slúžilo ako liaheň svetového terorizmu, zakladajúc, udržiavajúc a rozširujúc brutálne vraždenie a vojnové konflikty po celom svete. Vďaka ich odhodlaniu a odvahe je tu veľká nádej, že rýchlo skončí doslova najodpornejšia dnešná USA organizácia Al Kajda a jej odnože, slúžiaca ako proxy armáda fašistických USA korporácií a tak sa preukáže zodpovednosť Američanov z USA voči iným národom. Celá táto éra skutočne obrovského ľudského utrpenia ale aj bezmocnosti a hanby pre občanov USA a sveta dúfajme, že dobre dopadne. A to aj vďaka tomu, že sa tu objavil Donald Trump. To šťastie, že sa tu objavil ten správny človek, na tom správnom mieste a v ten správny čas. Veľká vďaka Donald Trump!

A čo môžeme od  tejto povzbudzujúcej zmeny očakávať v krátkej dobe?
Najlepšou správou je, že nebude 3. svetová vojna. Koniec finančnej a inej  podpory urobí koniec nielen Al-Kajde v Sýrii a Iraku ale nová rovnováha umožní nájsť cesty aj na zlepšenie v Afganistane, v Líbyi, v Jemene, vyriešiť konflikty po celom svete. Výrazné zlepšenie situácie na Blízkom východe a v Afrike bude účinným receptom na zvrátenie osudu utečencov a ich návrat do ich bezpečných domovov. Koniec pseudohumanity a kupčeniu s ľuďmi. V Európe samozrejme konečne a definitívne skončí NATO. Breivikovia v jeho vedení a ich podporovatelia, bez peňazí z USA, už nebudú môcť nikomu škodiť a v pre nich najlepšom prípade skončia izolovaní v blázincoch.
Priateľstvo medzi Trumpom a Putinom urobí nový silný rámec pre rozvoj našej krásnej planéty, ktorý už nič nezastaví. Samozrejmosťou sa stane integrácia Euroázie od Lisabonu po Vladivostok a využitie silného potenciálu Indie a Číny. V Európe nás čaká nielen rýchla smrť NATO, ale aj konečný krach transatlantickej dohody(diktátu korporácií) TTIP vrátane vyhnania parazitných korporácií USA z národných ekonomík. Koniec Monsanta bude znamenať návrat k zdravým potravinám a zlepšenie kvality a predĺženie ľudského života. Európa bude hľadať nových vodcov z radov autentických európskych osobností, ako je dnes napríklad Orbán a bude viesť svoju samostatnú politiku a v záujme svojich obyvateľov. Konečne sa dožijeme podpory rozvoja ľudských zdrojov, samostatnosti a prosperity, hrdosti a šťastia. A čo sa stane s Merkelovou, Junckerom či Schulzom? Podľa mňa títo služobníci korporátnych záujmov USA na európskom kontinente so silnejúcou vlastnou identitou nedopadnú najlepšie.

V zdravotníctve je pred nami aj v strednej a východnej Európe rozvoj modelov verejného zdravotníctva postavených na potrebách ľudí a odumieranie importovaných korporátnych modelov zameraných na biznis s chorobami.

Žijeme vo veľkej dobe zvratu a nakoniec sa všetko zlo na dobro obracia!
Žime užitočne  a nenechajme si vziať obyčajné ľudské pravdy a vlastnosti, pomáhajme si a milujme sa navzájom!

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1235033x
Priemerná čítanosť článkov: 7057x

Autor blogu