Založ si blog

Radosti v ambulancii dr. P. Liptáka pokračujú

Dnešné vedenie VšZP sa mi stará o radosť z práce a zo života. Najnovšie od 1.6.2019 odopreli zo dňa na deň hradiť pacientom odbery. No ale ako vyšetrovať a liečiť pacientov bez odberov? Odbery stoja pre jedného pacienta v priemere cca 20, ale aj 100 €. Tak až toľko by si mal následkom najnovšieho postupu VšZP priniesť pacient v hotovosti aby mohol v ambulancii zaplatiť. Síce už to raz zaplatil do poisťovne na odvodoch, a poisťovňa si jeho peniaze vzala, aby teraz oznámila, že z nich odbery pacientom hradiť nebude. Takto alternatívou modernej medicíny je už iba odbery zrušiť a zaobísť sa aj bez nich, ako to bolo napríklad v stredoveku a maximálne iba pre rozčúlených pacientov zachovať púšťanie žilou na zníženie krvného tlaku. Aj to zostane nakoniec asi jediná účinná prevencia porážky v tomto zdravotníctve. To, ako manažuje zdravotnú starostlivosť vedenie VšZP v najhlbšom mieri v čase najväčšej prosperity Slovenska, v rámci odvodov od pacientov, to  nevymyslíš. Smerovanie k bezodberovosti zjednoduší diagnostiku, aj diferenciálnu diagnostiku a skráti liečbu. Ušetrí čas aj peniaze poisťovni. Uvidíme či stúpne každoročný počet úmrtí pacientov na diagnostikovateľné a liečiteľné choroby nad dnešných morbídnych 11 000 úmrtí? Ale plnenie cieľov pri zvyšovaní efektivity využitia odvodov od pacientov vedeniu VšZP za to zjavne stojí. Presunom financií zo starostlivosti do zisku potom tvorí VšZP zisk, ktorý je pre jej vedenie dôležitým ukazovateľom efektivity ich finančného poslania v tomto systéme. A to všetko zastrešujú osobne svojou každodennou neúnavnou organizačnou prácou ministerka zdravotníctva aj s celým ministerstvom a dokonca aj predseda vlády. Krajine sa mimoriadne darí, tak nech to je vidieť aj v starostlivosti o zdravie pospolitého ľudu, opakujú si títo dvaja isto každý deň.
Nieže k nám do ambulancie nech chodí kriminálna polícia preverovať dary od pacientov, ale do VšZP nech ide kriminálna polícia preveriť odvody od pacientov. Či tam nemiznú. Ja nehovorím, že ich oni rozkradnú, ale vyzerá to celkom tak, ako keby ich vedenie VšZP rozkradlo a potom nemalo ani na nakúpenie bežných odberov pre svojich pacientov. A to máme stále ešte iba prvú polovicu roka a už druhé závažné ohrozenie zdravia pacientov.

Deje sa to presne podľa tohto:
Prečo sa ten slovenský ľud každého tak bojí?
Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
a keď majú raz ruky voľné, sami si ich zaviažu.
Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády!

Statočný Kotlár versus WHO

12.06.2024

Protikovidové opatrenia si experti, o ktorých sa opieralo WHO, vycucali z prsta píše dnes mainstream v Británii aj USA (1). Kedy aj u nás v SME, N-ku či Aktualitách sa to dozvieme? . To, ako WHO tragicky zlyhalo, je vážny dôvod, aby sa v žiadnom prípade právomoci WHO nerozširovali. Táto organizácia sa zmenila, dostala sa pod kontrolu farmabiznisu a niektorých politických [...]

Euroidiocia v medicínskej praxi

05.06.2024

Vraj – očkovanie proti kovidu Osobitný príklad vystupňovanej euroidiocie bolo očkovanie proti kovidu. Kovid bola obyčajná viróza podobná chrípke. Zaujímavý fakt je, že kde bol diagnostikovaný kovid, tam sa celkom vytratila z populácie chrípka. Akoby sa len pozmenil diagnostický test toho istého ochorenia(4). Ako som si overil vo vlastnej praxi, pri včasnej ambulantnej liečbe [...]

Návrh na rozpustenie politickej strany Progresívne Slovensko

24.05.2024

(Skrátená verzia úradného podania osobne podaného na GP 20.5.2024) . Dôvody na tento návrh som zhrnul nasledovne: . 1. Útok PS na najzákladnejšiu demokratickú hodnotu – slobodu prejavu Ústava SR zaručuje právo každého slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať informácie. Možno prijať akúkoľvek informáciu, pravdivú i nepravdivú, a Ústava SR ponecháva na [...]

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Do paláca prišla sociálna demokracia. Čo očakávajú od prezidenta Pellegriniho odborári, zamestnávatelia či pacienti? (anketa)

17.06.2024 06:00

Denník Pravda sa spýtal zástupcov pracujúcich, zamestnávateľov, pacientov či kultúrnej obce, čo od nového prezidenta Petra Pellegriniho očakávajú.

búranie, bytovka, Čadca

Namiesto bytovky parkovisko. Posledný obyvateľ stavbu opustil tesne pred zbúraním

17.06.2024 06:00

Ošarpanú budovu, ktorá stála v centre Čadce, zrovnali so zemou. Čo tam neskôr postavia, je zatiaľ otázne.

Legitimny ciel Dozd

"Povedala, že otec bol legitímny cieľ." Slová 7-ročnej vojnovej siroty môžu ruskú lekárku dostať na dlhé roky za mreže

17.06.2024 05:30

Na procese s moskovskou pediatričkou Nadeždou Bujanovovou zaznel údajný záznam výsluchu dieťaťa, ktorý pre ňu môže byť osudný.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 181
Celková čítanosť: 1266058x
Priemerná čítanosť článkov: 6995x

Autor blogu