Založ si blog

Politická strana úžerníka a iných druhov „slušných“

Programové tézy novej strany na spadnutie, sú absolútne predvídateľné z histórie činnosti akože vodcu nášho najslušnejšieho.
„Jeho stranu preto budem voliť určite a určite v tom nebudem sám.“ To určite.
Programové tézy jeho novej strany sa skoro objavia a určite podrobne popíšu novátorské nástroje, ktoré on sám vykreoval. Môžeme ich už dnes tušiť, na základe výsledkov činnosti tejto osoby, štýlu doterajšej politiky akože vodcu. S veľkou dávkou istoty môžeme predpokladať, ako bude vyzerať sada ním používaného politického náradia.

A. EKONOMICKÉ NÁRADIE

1. Úžera
Podľa viacerých rozsudkov najvyššieho súdu osoba úžerníčila a aj dnes ešte úžerníči v ČR a robí tam stále chudobnejším ľuďom zo života peklo. Bratia exekútori a úžerníci spolupracujú. To je predsa iná elita národa, než tá, ktorá by chcela národu pripraviť lepšiu budúcnosť. Elita zameraná na vlastné obohacovanie na úkor väčšiny bohatne a hlúpy národ sa trápi a chudobnie. Zaniká už aj stredná trieda a nárast nerovností medzi ľuďmi plodí prehlbovanie našich problémov.

2. Zbrane
Trošku by mu jeho angažovanie sa v tomto biznise mohol kaziť argument, že hlavný marketingový nástroj a súčasne aj výsledok je tu vojna, zabíjanie a mrzačenie ľudí vo veľkom. Napriek tomu vojna býva spravidla želaným cieľom týchto obchodníkov, lebo peniaze všetci takíto „úspešní“ politici potrebujú a vojny pre nich vždy znamenajú maximálne možné zisky. Nejakí ľudia aj tak vždy zomierajú a takto z ich smrtí rastú plusové čísla na tých správnych účtoch. V skutočnosti je to čistý biznis. Žiadna krv na účtoch predsa nie je vidieť. No sú to vôbec ľudia? Podľa mńa nie sú.

3. Podvodníctvo
Získavanie finančných prostriedkov napríklad prešpekulovanými daňovými podvodmi sa stalo také typické pre určité charaktery. DPH- čkárstvo dokazuje, že toto je cesta ako získať slušnú kôpku peňazí zo štátnej kasy, čo je užitočné  aj pre predsedu, aj pre novú stranu. Tak povediac, aj napriek všeobecnému nepochopeniu, to dokazuje tento budúci predseda vlastnou hlavou a vlastným srdcom. Táto strana tak určite bude mať raz pod jeho vedením, dosť prostriedkov na získanie a udržanie moci, nie svojou prirodzenou autoritou u ľudí, ale ak sa im podarí neprirodzene, masívnou reklamou zmeniť ich myslenie. Na to je treba dať veľa peňazí ale je aj na slušné odmeny pre funkcionársky aktív. Predsa slušní, majú byť za slušnosť, slušne odmeňovaní. Peniaze robia peniaze a bez tohto motora by slušných bolo ako šafránu.

4. Pozemky
Prax v získavaní lukratívnych pozemkov svojich blížnych, ako ju objasnil súd v Poprade, tak toto originálne know how môže byť dôležité pre bohatnutie a budovanie infraštruktúry novej silnej strany na zelenej lúke a je veľkou devízou pre zabezpečenie bezpečnosti jej vedenia pred voličmi v medzivolebnom období a samozrejme aj finančnej nezávislosti od voličov. Na pozemkoch sa dajú dnes stavať strannícke hrady a zámky. Predsa toto poznanie je dnes motorom pre politikov aj iných strán.

5. Osoby
Trojdňový pracovný týždeň! Toto organizačné opatrenie poslúži na kultivovanie ľudských zdrojov strany. Je určené na regeneráciu síl pre členov vedenia strany a predsedu. Povedie k zvýšenému uspokojovaniu potrieb týchto osôb z najvyšších kategórií. A hoci na uspokojovanie potrieb obyčajných občanov takýto malý objem práce vrcholových manažérov v prospech ľudí, nemusí stačiť, tak túžba patriť k takejto elite národa je pre mladých ľudí veľmi motivujúca. Nepracovať a mať sa dobre. No kto by po takom naplnenom živote netúžil?

B. POLITICKÉ NÁRADIE

1. Podvodné voľby
Podvodne vyhrať voľby, ako inak to je absolútny background víťazstva a základný cieľ. Kto prekročil zákonom dané náklady na volebnú kampaň o viac ako 1 mil euro a tak si v skutočnosti kúpil prezidentský úrad? Voľby na Slovensku spravidla nemôžu byť ani slobodné, ani demokratické. Zjavne nie sú zaručené rovnaké podmienky pre všetkých kandidátov, ale rozhoduje za aký balík si kúpi kandidát reklamu. Peniaze valcujú všetkých. Ovšem ak by sa dodržal aspoň platný zákon, ktorý určuje finančný strop, tak to umožňuje aby boli voľby aspoň trošku slobodné a trošku demokratické. Ale čo sa stalo, že jedna osoba hrubo porušila aj dnešné minimalistické pravidlá? Veď tie majú byť záväzné pre všetkých rovnako! Možno s istotou tvrdiť, že ak by bola zaručená rovnosť príležitostí v miere garantovanej zákonom, tak falošný víťaz by tak nemohol dať o 1 milión euro do kampane viac než mal a tak by sa určite nikdy prezidentom nestal. Keby si to nekúpil tak tento by nikdy nebol riadne zvolený prezident. Mohol fungovať iba ako upotený produkt volebného marketingu ale v demokracii by skončil s debaklom. Dodnes dlhuje do štátneho rozpočtu za tento podvod pokutu viac ako 12 mil. euro. Ale ako nám tento podvodník mohol vôbec prezidentovať? Ako sme to mohli dopustiť? A sú vôbec platné jeho „prezidentské“ rozhodnutia? Z nepráva nemôže nikdy vzniknúť právo. A ako sa nám podarí vybŕdnuť z právneho chaosu ktorý on zasial? No zákony z čias prezidentovania tejto osoby by mohol ešte raz schváliť „en bloc“ parlament a tým im dodať právny základ. Ale čo napríklad s vyznamenaniami, čo s vymenovanými profesormi?

2. Rozdeľuj a panuj
Nedbať o blaho celej verejnosti, nemilovať všetkých občanov rovnako, tak ako sa logicky prisahá v prezidentskom, ale aj poslaneckom sľube. Oni majú inú logiku a tá ich tlačí. Keď uprednostniť, tak spravidla vlastné a skupinkové záujmy pred záujmami celku, neúnavne rozdeľovať a rozdrobovať verejnosť, ciachovať ľudí za fašistov a za slušných, metodicky tak polarizovať spoločnosť a tým stavať rôzne skupinky občanov proti sebe. Hejtovať, strašiť vyvolávať v našej spoločnosti nenávisť a nepokoje. Ohrozovať tak stabilitu štátu a plnenie jeho základných funkcií. Zdravotníctvo, školstvo, sociálnu stabilitu. Teda prosperitu. Prečo? On tvrdí, že preto lebo chce prevziať moc. No ale koho táto osoba a jej primitívne ciele zaujímajú?

3. Mafiánstvo
Významným znakom je, že oni sa neštítia pre splnenie svojich pochybných cieľov využívať aj vraždy. Vraždu Škrabáka on politicky zužitkoval na viac ako 100%. Čo bolo skôr vajce alebo sliepka? Vražda alebo politika?  Všetky toxické informácie, ktorými sa tak oháňal vo svojej politike, sa neskôr ukázali, ako na potvoru, ako lož. Avšak na neho ukazuje dnes aj mladý Šulin, ktorý sa medzi prvými prihlásil do ich strany a vracia sa tak na miesto činu. Ten Šulin, čo dostal na účet eurá ešte kým Škrabák žil a hneď po jeho smrti spoločne s Republikou spontánne rozpútal demonštrácie na povalenie legitímnej vlády „Vedoucího našeho kolotoče“. No a teraz je Šulin spolu s našou ostro sledovanou osobou už spojený raz a navždy. Uvidíme, či oná osoba bude chrániť Šulina, alebo Šulin bude chrániť onú osobu, alebo kto tretí ich bude oboch jazdiť. Takíto to musia strpieť. Preto, že existujú takíto skorumpovaní ľudia, tak sa tým, čo pracujú na pozadí, veru ľahko vládne. Ale teraz sa určite pravda ešte viac obnaží, veď Boss vo svojom poslednom tweete sľúbil, čo to prezradiť zo zákulisia deepovej politiky voči EÚ a teda aj voči Slovensku. Nuž oni nemajú nikde priateľov, oni majú všade iba svoje záujmy. A tak sa môže stať a sa aj stane, že niektorí naši dobráci zostanú obnažení ako vyorané myši.

4. III. svetová vojna ako nástroj bohatnutia
Je to taký jeho fantasticky riadiaci prínos, ktorého princípy určite nájdeme zakotvené v stanovách novej strany. Veď oni prestupujú dlhodobo všetkými jeho činnosťami.  Od postojov prezentovaných doma (Globsec, Dukla) aj v zahraničí (OSN, NATO), kde namiesto samozrejmej požiadavky dôsledne dodržiavať zákony, chartu OSN či NATO, kde sa preferujú mierové riešenia konfliktov a ich vyriešenie v záujme všetkých strán, tak on hľadal vždy cesty ako vystupňovať konfrontáciu s Ruskom. Porušovanie zákonov a pravidiel OSN a NATO je predsa cesta do pekla, ktorá sa bohužiaľ ukazuje byť diaľnicou, ktorú ako je už celkom zrejmé, chce jeho nová strana rýchlo vybudovať aspoň z Bratislavy do Čiernej nad Tisou, namiesto robustnej, širokorozchodnej, obojstranne výhodnej spolupráce s Ruskom. Zničujúca svetová vojna ako hlavný stranícky pupok ich sveta? Vláda psychopatov, genocída, masové vraždenie? Namiesto užitočného naplnenia záujmov väčšiny spoločnosti? Legitímnou otázkou je, že koľko členov a podporovateľov môže reálne získať pre takéto ciele nová politická strana. Je to opäť produkt masívnej reklamy médií, alebo sa naozaj 20% spoluobčanov už pomiatlo a stratilo už aj pud sebazáchovy?

5. Fašizmus
No nesmie chýbať kompletná sada fašistickej ideológie a praxe.  Hromadia sa aktívne prejavy vyznávania fašizmu a zákonníci dôkladne mlčia.  Napríklad prehliadajú, informačnú špinu šírenú okolo, pre našu krajinu rozhodujúcich, historických, antifašistických udalostí a ich výročí. Veď skresľovať fašistické míľniky, ktoré nás ohrozovali z Nemecka a nevzdať patričnú poctu a vďaku našim osloboditeľom spod fašizmu, Červenej armáde a Rusku? To nemôže byť iba boj proti popieraniu holokaustu, ale vo všeobecnosti proti popieraniu histórie. Históriou napísaná definícia fašizmu presne hovorí, že fašista je ten, kto sa pripravuje na neohlásenú násilnú návštevu Ruska, a samozrejme aj ten, kto tento svoj fašistický sen už aj v minulosti uskutočnil, či podniká kroky, aby ho konečne uskutočnil dnes v prítomnosti. Preto je mi tu tŕňom v oku aj taká zahraničnopolitická orientácia podporujúca fašistický režim na Ukrajine, ktorý glorifikuje dokonca Banderu za hrdinu, ako keby tento sadistický vrah bol nejaký hrdina. Ukrajina dnes zabíja vlastných občanov vo vojne a ako konštatovala nedávno aj ukrajinská generálna prokuratúra, dejú sa na východe Ukrajiny ťažké zločiny a náš politik to popiera? Tak toto je tiež veľmi presvedčivý fakt o fašistickej orientácii tohto nášho akože vodcu.
Ním verejne prezentované heslo „Ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom“ je esenciálne pre pochopenie od základu fašistickej povahy jeho osoby a hrozby, ktorú prináša jeho nová strana. Také heslo nevymyslíš! Na to sa musí človek nielen narodiť, ale si fašizmus aj dôkladne naštudovať. Tak prezident Tiso nikdy nebol členom fašistickej strany, ktorá na Slovensku pôsobila počas Slovenského štátu. On vždy stál v slovenskej politike proti fašistickej strane v pozícii jej odporcu. To isté dnes aj Kotleba, už má papier od Najvyššieho súdu SR, že nie je fašista. Napriek neprajníkom Kotleba dokázal dosiahnuť oslobodzujúci rozsudok, a obhájil pred zákonom národnú orientáciu. Naopak sa ukázalo, že označovať národné za fašistické je nezákonné. A tak Kotlebova strana sa tu takto, dnes, po tomto vyjadrení súdu, hneď pevnejšie uchytila na protifašistickom brehu. No veď takýto papier, rozsudok zo súdu iná osoba ani strana ešte fakt nemá. Osobne sa domnievam, že práve „nášho“ vodcu možno považovať za jedného z priekopníkov fašizmu na Slovensku a logicky preto táto osoba, náš akože vodca, takýto papier ako získal Kotleba od Najvyššieho súdu SR, ani nemôže nikdy dostať. A už vôbec nie ako predseda novo zakladanej strany, ktorá ide prevziať na Slovensku moc metodicky cez nakupovanie reklám v objemoch koľko má stačiť na prevzatie moci. Technológia moci s prešpekulovaným marketingom a s využitím skúseností zahraničných spoločností. Za zahraničné peniaze hájiť na Slovensku zahraničné záujmy strategických investorov. A my nič, my občania Indiáni. Naši ľudia si predsa zaslúžia, aby si mohli iba dať snívať o dobrých úmysloch svojich vodcov. Aj akože? No a tak nakoniec musíme konečne prísť na to, že reklamná a marketingová demokracia je vlastne ten súdobý fašizmus, ktorý nás ohrozuje.

6. Dvojitý meter
V zahraničnej politike uplatňovať zásadne dvojitý meter a iné druhy účelových lží. Vyhýbať sa, podľa možností vždy, dodržiavaniu platných zákonov a pravidiel stanovených tu OSN a tam NATO pre všetkých rovnako. Pridávať sa hlasovaním spravidla na stranu zneužívajúcu svoju vojenskú presilu a vytĺkajúcu z medzinárodnej interakcie krajín iba profit pre vlastnú elitnú, neustále sa zmenšujúcu menšinu najbohatších obyvateľov ich štátu, bez ohľadu na osud Zeme a väčšiny jej obyvateľov. Prejavovať sa ako persóna spravidla až otrasne nelogická až jasne hlúpa a v zahraničí tak vytvárať o nás Slovákoch obraz akoby sme boli hlúpi  neznášanliví, nespoľahliví, nekonzistentní,  submisívni papagáji bez schopnosti formulovania a obhajovania vlastných záujmov. A dôležité, čo vždy musí zostať v popredí, že pri reprezentácii štátu treba dôsledne uplatňovať trojdňový pracovný týždeň. Aby nedošlo u reprezentantov k chybám z únavy. Veď nemusíme sa zúčastňovať všetkých dôležitých akcií sveta.

C. MORÁLNY ROZKLAD SPOLOČNOSTI
Morálne je on kresťan chameleón, ktorý vyšiel z rodiny komunistického papaláša, ktorý dnes už nemá problém chodiť do kostola sa modliť. Avšak každý môže posúdiť sám, že poodhalenie programu jeho strany nie je o pomoci blížnemu a on ani svojím životným príbehom doteraz nič také o sebe ani nenaznačil. Hrubý nános pokrytectvalží mu predsa musí brániť aj v zmysluplnej komunikácii s Bohom. A tak sme znova skončili pri reklamemarketingu. To sú aj štyri hlavné tzv. akože morálne nástroje tejto osoby ašpirujúcej sebavedome na nášho akože vodcu. Akože reklama, marketing, pokrytectvo a lož.


ÚVOD, JADRO A ZÁVER

Nášho akože vodcu radšej nemenujem lebo sa bojím aby mu neublížila vlastná mafia. Takto inkognito sme predsa všetci v bezpečí. Som tomu veľmi rád, že existujú blogy, pretože tak môžem aj ja uplatniť svoje základné ľudské právo a demokraticky odprezentovať svoj vlastný názor verejnosti. Iba keď zaznievajú v spoločnosti slobodne všetky názory tak je možné ochrániť demokraciu. Pretože v demokratickej spoločnosti sa musíme opierať o solídne bezpečnostné poistky, ktoré môžme nájsť iba v slobodnej a otvorenej diskusii. Pravda musí vyjsť najavo. Takže kto chce si môže prečítať a zahrnúť do svojej informačnej rovnováhy. A vyhnúť sa tak možno informačnej chorobe. Zostať demokratom. Navždy.

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246032x
Priemerná čítanosť článkov: 7000x

Autor blogu