Založ si blog

Slovensko, štát čiernym súknom potiahnutý

Revolúcia 1989 mala posunúť ČSSR dopredu a premeniť socialistickú republiku na štát, kde sa mali mať občania lepšie ako dovtedy. Moc uchopili osoby, ktoré namiesto toho čo chceli občania, teda budovať socializmus s ľudskou tvárou, urobili zmenu systému zo socializmu na kapitalizmus.  Na tento podvod nemali, žiadne politické sily, mandát od občanov! Nastala regresia vo vývoji spoločnosti a vrátili sme sa späť do primitívneho kapitalizmu, nehumánneho systému, v ktorom ľudské práva nesmú byť nadradené nad obchodné záujmy. Namiesto cesty k vyšším princípom mravným nastal primitívny boj o nahromadený majetok.
Prezidentom sa mal stať Dubček, ktorý mohol byť garantom pozitívnych zmien, avšak Soros nám implantoval Havla a aby mu Dubček neprekážal tak ten za podivných okolností zomrel na následky zranenia po absurdnej autonehode. Zomrel s veľkým odstupom po tomto úraze v nemocnici, kde ho nechali ležať bez zafixovania zlomenej krčnej chrbtice, čo muselo privodiť a aj privodilo jeho smrť. Kreatúra Havel potom celkom zničil náš, dovtedy prosperujúci štát.
Takže dnes žijeme na Slovensku, v zakliatej a prekliatej krajine. V štáte, ktorý je potiahnutý čiernym súknom. Občania trpezlivo trpia, keď im hrnce vyjedajú tí zo západu. Doja nás ako kravičku a my vo vlastnom štáte iba ticho stojíme a ku stolu ideme, až keď je už po obede.
Nuž každoročne z nás vydoja 3,5 mld € iba na dividendách (SPP, ST, VW, banky…). Neefektívne a korupčné riadenie implantované Bruselom nás stojí ďalšie miliardy €. V spoločnosti vznikla obrovská sociálna nerovnosť. Kvalitné zdravotníctvo, školstvo, sociálna starostlivosť, potraviny, bývanie, kultúra sa stávajú pre veľké skupiny obyvateľov nedostupné. Ľudia si prestali pomáhať, každý myslí v tejto kultúre individualizmu stále viac iba na svoje vlastné prežitie. Sily, ktoré by mohli napraviť systém, sú podmienené integráciou ľudí v rodinách a v silných, diferencovaných sociálnych a pracovných skupinách, sú politikou štátu a EÚ napadané. Nerešpektujú sa ani základné ľudské práva garantované ústavou.
V politickej a mediálnej oblasti sme nútení neustále sledovať divadlo šašov. Hádam už nikto by tomu umelému cirkusu nemal veriť.
Cirkus, marketing, lobizmus, obchodné záujmy. Zlodeji kážu o revolúcii, na ktorej sa nabalili, dokonca na námestiach.
Takže dnes zakliata a prekliata krajina potiahnutá čiernym súknom. Máme o tom slovenské ľudové rozprávky a tie nás učia, že sa zakliatie aj prekliatie dajú zmeniť. Od mnohohlavého draka, ktorý požiera naše panny sme sa oslobodili už viackrát v minulosti.
V stredu zahynulo v našom štáte 20 ľudí. V každej z týchto smrtí možno vidieť vinu dezorganizácie a devastácie našej spoločnosti, ktorá je nám násilne vnucovaná silami zla každý deň. Všetci sme každý deň stále viac a viac v ohrození. Dnes niet čo oslavovať.

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1234902x
Priemerná čítanosť článkov: 7057x

Autor blogu