Založ si blog

Od hladu po prezidentskom prejave bez pretvárky, zloby a falše, sa mi prisnil tento

„Vážení občania Slovenska! Vážení priatelia!

Čoskoro príde rok 2020. Sme na prahu tretieho desaťročia  21. storočia. Žijeme v búrlivom, dynamickom a v rozporuplnom období. My ale môžeme a musíme urobiť všetko pre to, aby sa dnešný svet úspešne rozvíjal, aby sa všetko v našom živote menilo iba k lepšiemu. Teraz v rozochvení očakávame údery zvonov, veríme a dúfame, že všetko, čo sme si predsavzali sa určite splní.

Vaše osobné plány a sny sú neoddeliteľné od osudu Slovenska. Na úsilí a prínose každého z Vás závisí vaša súčasnosť i budúcnosť vašej Vlasti, aj budúcnosť vašich detí.

Iba spoločne vyriešime úlohy, ktoré dnes stoja pred naším spoločným svetom. Zjednotenie. Naša jednota. To je základ pre dosiahnutie akýchkoľvek aj tých najvyšších cieľov.

Tieto hodnoty nám odovzdali naši predkovia. Hrdinské, nepokorené pokolenie žije v každom z nás. V nasledujúcom roku budeme oslavovať 75. rokov od víťazstva nad fašizmom. Z celej duše blahoželám k novoročným sviatkom účastníkom bojov, aj pracujúcim v tyle. Obetavým ľuďom staršej generácie, ktorí prešli tými najťažšími skúškami, kvôli nám všetkým, pre našu budúcnosť. Hlboko sa vám klaniame!

Vážení priatelia!

Na uvítanie Nového roku sa vždy pripravujeme v predstihu a napriek množstvu práce považujeme za hlavné teplo ľudských vzťahov a priateľskú komunikáciu. Usilujeme sa urobiť pre druhého niečo dôležité a užitočné, pomôcť tým, ktorí nutne potrebujú našu podporu, aby sme ich potešili darčekmi a pozornosťou.

V takýchto úprimných poryvoch, v čistote úmyslov a nezištnej štedrosti sa práve prejavuje pravé kúzlo novoročného sviatku. Odhaľuje v ľuďoch tie najlepšie vlastnosti a pretvára svet tým,  že ho naplní radosťou a úsmevmi.

Skvelé novoročné pocity, nádherné dojmy v nás žijú od detstva a vracajú sa každý Nový rok, keď objímame svojich milovaných, našich rodičov, pripravujeme prekvapenia pre naše deti a vnúčatá. Spoločne s nimi zdobíme jedličku, vyberáme ozdoby z krabíc, gule a sklenené girlandy. Tieto občas už staré, ale napriek tomu milované rodinné hračky, obdarúvajú teplom naše mladšie generácie.

Samozrejme, každá rodina má vlastné novoročné tradície, ale všetkých spája atmosféra dobra a starostlivosti. A nech sa šťastie a vzájomné porozumenie navždy usídli vo vašom dome a dokážu prekonať všetky ťažkosti, zjednotiť generácie. Nech sú rodičia zdraví a vždy cítia vašu pozornosť, a nech každé dieťa vie, že ono je to najobľúbenejšie.

Priatelia!

Nový rok už je pri dverách. Poprajme si  navzájom a nášmu svetu mier, blahobyt a rozkvet.

Prajem vám všetko najlepšie do nového roku 2020!

Váš Prezident“

Toľko môj sen.

Tag:

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246015x
Priemerná čítanosť článkov: 7000x

Autor blogu