Založ si blog

Matovičova kapustná hlava

Virológ Boris Klempa reprezentuje názor, že pozitívny test, ktorý preukazuje genetický materiál (ribonukleovú kyselinu = RNA) metódou PCR, alebo bielkovinu vírusu (bielkovina = antigén) imunochemickou metódou v stere z nosohltana, ešte neznamená, že dotyčný je infekčný. Jediný test, ktorý môže principiálne ukázať infekčnosť odobratého materiálu je izolačný pokus (1,2).

Takže máme tu jedincov, ktorí majú pozitívny test, ale ochorenie nešíria, nie sú infekční a ani nejavia nijaké príznaky ochorenia, to znamená, že nie sú chorí. Koľko je takýchto celkom zdravých jedincov medzi pozitívne testovanými? Bolo by logické, že týchto zdravých a neinfekčných ľudí nie je nijako potrebné zisťovať a potom ani nijako obmedzovať! V prípade metodiky PCR RNA z diskusie vedcov z USA univerzít a inštitúcií verejného zdravia vyplynulo, že iba 10% z pozitívne testovaných ľudí má takú vysokú vírusovú nálož, že ich možno považovať za infekčných. 90% ľudí pozitívne testovaných má prakticky nulovú vírusovú nálož a teda nie sú infekční (3) a to ale znamená, že sú z hľadiska tejto infekcie Covid-19 úplne zdraví.
Antigénové testy, ktoré zisťujú prítomnosť bielkoviny vírusu sú ešte menej výpovedné ako PCR-RNA testy a preto aj u nich je v návode na použitie jednoznačné odporúčanie, že sa majú vykonávať iba u chorých, teda u pacientov, za účelom zistenia príčiny ich, už existujúcej choroby, ktorá sa prejavuje symptómami – teplotou, kašľom, nádchou, sťaženým dýchaním.

Obzvlášť znepokojujúce je, že pri testovaní bezpríznakovej (zdravej) populácie dostávame v mnohých prípadoch pozitívne testy.  Až 90% pozitívne testovaných môžu byť celkom zdraví ľudia, ktorí nie sú infekční, ale napriek tomu sú podrobovaní hrubému obmedzovaniu základných ľudských práv vrátane obmedzovania osobnej slobody a tieto opatrenia sú dokonca prenášané na celú spoločnosť!

Preto základné rozhodovanie sa musí vrátiť do klinickej úrovne. Netestujme všetkých, ale iba tých, ktorí majú symptómy ochorenia. Prvotné rozhodovanie musí byť posunuté naspäť do úrovne /NEMÁ prejavy ochorenia. A testovať na koronavírus iba v prípade odpovede . Inak dochádza k chybnému rozhodnutiu testovať zdravých, čo poškodzuje viac zdravých než chorých na koronavírus.Aj v prípade ochrany rizikových skupín, seniorov nad 65 rokov, musí byť rešpektovaná ich ľudská postata, dôstojnosť a miesto, ktoré zaujímajú v živote svojich rodín a blízkych.

V dnešnej situácii sa vyníma hlavný hygienik SR Mgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., MPH, MHA. Vystihuje on podstatu Hippokratovej prísahy?
“ Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím.“
To on dnes odborne zastrešuje masívne testovanie bezpríznakových ľudí nepresnými, najprv PCR a teraz dokonca lacnými antigénovými testami a následne presadzuje dôsledné uplatňovanie protiepidemických opatrení proti tisícom zdravých ľudí, o ktorých ani nevieme či sú v skutočnosti pozitívni alebo negatívni, ale vieme, že sú vo veľkej väčšine skutočne zdraví a neinfekční.
Ochraňuje  hlavný hygienik záujmy chorých, ale nezohľadňuje pritom záujmy zdravých? Zo zdravých sa vyrábajú chorí? No či to Hippokrates takto myslel, to je otázka.

Vírus ktorý spôsobuje ochorenie. Na to aby vírus spôsobil ochorenie musí byť celý a vitálny (=živý).
Fragmenty vírusu, ktoré nie sú schopné života, nie sú schopné spôsobiť ochorenie, ale sú príčinou falošnej pozitivity PCR – RNA a aj imunochemickej reakcie na bielkovinu (antigén) vírusu. Aj v prípade mŕtveho vírusu rozlámaného na fragmenty sa používanými testami detekujú jeho stavebné časti ako je RNA a aj antigény (bielkoviny) vírusu.

Príklad: tri vírusové kôpky fragmentov, ktoré predstavujú fragmenty neschopné vyvolať ochorenie ale, ktoré sú schopné vyvolať silnú pozitivitu testu.

Takýto „pacient“ je človek zdravý a neinfekčný, ale má pozitívny test. Má fragmenty ale nie vitálny, živý vírus! A takýchto „pozitívnych pacientov“ je až 90%. Aký zmysel má potom toto testovanie zdravých?

Záver
Zbavme sa strachu!
Riešenie je netestovať, netestovať, netestovať a netestovať zdravých! Ak ste zdravý, všemožne sa vyhnite testovaniu! Testovať potrebujeme iba pacientov so symptómami ako je kašeľ, nádcha, teplota, dušnosť. Iba tak sa zbavíme umelo vyrobenej pandémie a spoločnosť si konečne vydýchne.

Zdroje:
1. https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/pozitivny-test-na-covid-19-este-neznamena-ze-clovek-siri-koronavirus-vysvetluje-virolog/
2. https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2011515_virolog-klempa-nie-je-pravda-ze-antigenove-testy-zachytia-infekcnych-ludi

3. New York Times z 28.8.2020: „Máte pozitívny test na koronavírus. Možno ste negatívny.“
https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

4. Americká spoločnosť pre mikrobiológiu
https://asm.org/Articles/2020/January/2019-Novel-Coronavirus-2019-nCoV-Update-Uncoating

5. Zdroj obrázkov
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:3D_medical_animation_corona_virus.jpg

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1235100x
Priemerná čítanosť článkov: 7058x

Autor blogu