Založ si blog

Nehaňte mi očkovanie!

Som lekár, ktorý je celoživotne veľmi výrazne angažovaný za očkovanie. Očkovanie je imunoterapia. To znamená štandardný druh preventívnej antiinfekčnej liečby, ktorý využíva prirodzené schopnosti našej vlastnej imunity. Vakcína má za úlohu poskytnúť v predstihu nášmu imunitnému systému informácie (antigény) o aktuálnych ohrozujúcich infekčných nepriateľoch, baktériách a vírusoch. Náš imunitný systém si tak môže dopredu a do zásoby vytvoriť špecifické protilátky a špecifické imunitné bunky, biele krvinky (T-lymfocyty). Telo je tak dobre dopredu pripravené infekciu doslova zničiť. A to hneď na začiatku, pri prvom kontakte s ňou. Dobre informovaný imunitný systém buď ani nedovolí, aby infekčné ochorenie vôbec vzniklo, alebo je jeho priebeh oveľa miernejší a kratší.
Túto sezónu som zaočkoval už cca 800 svojich pacientov proti chrípke a to už tradične osvedčenou francúzskou vakcínou a mám aj viac ako 600 pacientov zaočkovaných proti pneumokokovému zápalu pľúc účinnou a bezpečnou vakcínou od amerického Pfizeru. Svojim pacientom podávam iba rokmi preverené, účinné a bezpečné vakcíny a samozrejme idem aj osobným príkladom. Tými istými vakcínami vždy očkujem, aj sám seba a svoju rodinu a tiež tak robí aj moja sestrička.
Keďže viem, ako to na Slovensku chodí, t.j. v praxi vidím, že štát už desaťročia nie je ochotný zabezpečiť vakcínu proti chrípke, ani len pre oslabených pacientov v domovoch dôchodcov, nie to pre chronických pacientov a starých ľudí v teréne, tak som sa už opakovane rozhodol, že pre svojich pacientov vakcíny budem zabezpečovať sám s využitím svojich vlastných finančných prostriedkov. Tento rok som už na jar objednal a hneď ako vakcína prišla, tak rýchlo zakúpil 800 vakcín proti chrípke v celkovej sume 8000 €. Iba tak sa mi podarilo zabezpečiť toľko vakcín pre svojich pacientov, koľko bolo treba na uspokojenie ich záujmu. Pri celkovom počte 2400 pacientov mám tak preočkovanú tretinu. Samozrejme, viac sa sústreďujem na očkovanie rizikových skupín pacientov. Vo svojej starostlivosti mám cca 1000 ľudí nad 60 rokov a z nich som proti chrípke aktuálnou vakcínou preočkoval viac ako 60% a súčasne sú títo pacienti preočkovaní aj proti pneumokokovému zápalu pľúc.
Ak by som chcel svoje počty preniesť ako modelové na celé Slovensko, tak aby sa dosiahla aspoň 30% preočkovanosť všeobecnej populácie a 60% preočkovanosť populácie nad 60 rokov proti chrípke, tak v cca 2000 ambulanciách všeobecných lekárov by to stačilo preočkovať zhodne po cca 800 pacientoch. Spolu by to bol nárast z dnešných necelých 300 000 na cca 1 600 000 zaočkovaných pacientov. Ale v skutočnosti práve naopak, k dnešku sa ministerstvu zdravotníctva podarilo očkovanie proti chrípke na Slovensku už takmer celkom vykoreniť. Ak by sa to malo zvrátiť tak to by znamenalo, že niekto tie vakcíny musí pre Slovensko nakúpiť. A kto by to mal byť iný keď nie štát? Doktori sa po 8000 € asi skladať na očkovanie pacientom nebudú.
V tejto súvislosti je pre zistenie príčiny nelichotivého stavu, že totiž v SR je každoročne zaočkovaných proti chrípke iba asi 4% populácie, dostatočne diagnostický prístup ministra Krajčiho a takpovediac celého dnešného MZSR, kde si umývajú ručičky ako Pilát s tým, že vakcínu majú údajne objednávať lekárne od distribútorov a zabezpečovať farmaceutické firmy. Len nie jeho excelencia ministerská Milosť so svojím ansámblom! Lenže farmaceutické firmy, ani lekárne niesť riziko, že sa vakcína nepoužije a v konečnom dôsledku sa vakcíny a ich financie znehodnotia, nemôžu a nebudú. Toto riziko môže znášať iba štát. Ten istý štát, ktorý aj najviac profituje, z toho, že sú jeho občania zdraví, a ktorý má v ruke aj všetky nástroje vplývať na spotrebovanie objednaných vakcín edukačnou kampaňou. V nej sa príkladne angažovať môžu odborníci lekári, ale aj matematici. A spočíva aj v príkladnej medializácii očkovania vládnucich politikov a ich rodín. Predsa farmaceutické firmy a lekárne, tvoriť štátnu zdravotnú politiku, so zameraním na prevenciu ochorení, nemusia a ani poriadne nemôžu. Štátna zdravotná politika postavená na trhových princípoch v zdravotníctve nijako nefunguje a už vôbec nie v prevencii chorôb očkovaním a ani fungovať nikdy nebude. Sen, ktorý sa prisnil ministrovi Zajacovi sa zmenil na dnešné zlé-nedobré blúdenie naprieč celým rezortom. Nie riadenie ale Brownov pohyb molekúl. Nuž pán minister Krajči, máte ľudí za hlupákov? To nestačí iba prehadzovať horúci zemiak na lekárne, na farmaceutické firmy, na lekárov, na sestričky, na pacientov… a nerobiť nič. Načo ste dostali varešku? Varte pre ľudí zdravie, nie pre Haščákovu Pentu zisk! Z hrušky dole, nepomôže už ani Duch Svätý!

Aktualizácia 29.7.2021:
Ovšem očkovanie je imunoterapia (Dr. Judy Mikovits), nie aplikovanie geneticky aktívnych substancií s ešte nevyjasneným dopadom na zdravie a život ľudského rodu v rámci práve prebiehajúceho experimentu.
Včera a ani dnes sa žiadne vakcíny, pokiaľ nebola a nie je záruka ich bezpečnosti a ani účinnosti, nesmeli a nesmú používať. To isté musí platiť a platí aj pre preparáty, ktoré za vakcíny vydávajú, ale v skutočnosti podozrenie vzbudzuje fakt, že majú (okrem iného) gény modifikujúci potenciál.

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

HIV pacient

14.02.2024

Homosexuálny poslanec PS Tomáš Hellebrant sa pred 15 rokmi nainfikoval vírusom HIV. Lieči sa v zahraničí a tu na Slovensku to vraj nikomu nepovedal, pretože sa obával politického zneužitia. No možno práve naopak, keby informoval aj verejnosť, že je HIV pozitívny a išiel by príkladom v statočnom boji s touto zákernou, pohlavne prenosnou chorobou, získal by na Slovensku, [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 174
Celková čítanosť: 1231410x
Priemerná čítanosť článkov: 7077x

Autor blogu