Založ si blog

Dary doktora Liptáka

Dnes sme svedkami rôznych uznesení vlády, či vyhlášok hlavného hygienika (HH). Na počudovanie vláda aj HH sú ako zamrznutí, doteraz nevydali žiadne z právneho a z odborného medicínskeho hľadiska účinné pokyny, nariadenia či vyhlášky. Až by som položil otázku, že za čo sú vlastne platení z našich daní? Veď sme svedkami naozaj zaujímavého úkazu. Vláda s HH sa hrajú pred občanmi na skrývačku a ich opatrenia prenikajú na verejnosť cez médiá ako zlovestné dymové signály. Skutočná realita nášho života je jedna vec a uznesenia vlády a vyhlášky HH smerujú kamsi do paralelného vesmíru. Vytvárajú neskutočný svet pre cirka 20% zhypnotizovanej populácie. Ďalších 20% po násilných aktoch je poznačených posttraumatickou stresovou poruchou {1}. Zásluhou týchto dvoch skupín postihnutých, vzniká ťažká schizofrénia, rozštiepenie obyvateľstva na dve skupiny s protichodnými názormi, ktoré sa začínajú, tak ako prilieva vláda olej do ohňa cez médiá, stále viac nenávidieť a dnes sme v štádiu otvorených konfliktov dokonca už aj v rodinách, na pracoviskách, v potravinách… ale bohužiaľ aj na návšteve u lekára. Našťastie napriek veľkým nepríjemnostiam stále ešte väčšina neprestala počúvať vlastný zdravý sedliacky rozum, ktorý hodnotí problémy reálneho sveta reálne.  Zastrašovanie a diskriminácia, ktorou táto  vyšinutá vrchnosť vynucuje svoje imaginárne priania sú aj z hľadiska teórie riadenia spoločnosti unikátne. Je unikátne že úrady zdravia, ktoré majú na starosti starostlivosť o zdravie ľudu sa zameriavajú na organizovanie chaosu a schizofrenizujú spoločnosť neustálym stresovaním a strachom. Výsledkom je, že namiesto zdravotníctva tu máme chorobníctvo. Neustále rozštiepujú spoločnosť na rúškových a bezrúškových, testovaných a netestovaných, očkovaných a neočkovaných, zastrašených a slobodných.  Menšina spoločnosti už podľahla, mnohí strachu a vyhrážkam, psychickému, sociálnemu a ekonomickému násiliu. Ako som už napísal mnohí sú dnes, po znásilnení rúškami, testovaním a očkovaním, vo fáze posttraumatického stresového ochorenia {1}. Nádejou je, že stále je tu väčšina, takmer 60% tých, čo ešte odolávajú, veria stále svojim očiam a ušiam, zbierajú informácie, premýšľajú a diskutujú. K najdiskutovanejším patria otázky či nosiť rúško, či sa testovať, či sa dať zaočkovať proti kovidu. A  chýbanie diskusie o týchto dôležitých otázkach ľudí aj najviac rozdeľuje.
Nerozumiem mechanistickej predstave HH Mikasa, že upchatím DC zabráni vydychovaniu a vdychovaniu mikróbov. Nedáva to logiku, mikróby sú oveľa menšie, ako sú medzery v štruktúre rúška. Je tiež známe a aj WHO jasne komunikuje, že 70% infektov sa šíri cez ruky, teda nie vdychovaním! No a zhromažďovať infekciu v rúšku a potom ju šíriť z rúška na ruky a z rúk do úst, nosa a očí, na seba aj na príbuzných, svojich starkých a svoje deti v domácnosti? Nuž tak na to máme nosiť rúško? To rúško, ktorého sa ľudia neustále dotýkajú rukami, skladajú si ho do vrecka a znovu vyťahujú z vrecka, keď sa objaví policajt, či nakupujú, alebo nastupujú do autobusu, vlaku… A potom ho znova odložia na miesto do vrecka. No a raz za mesiac si to rúško možno niektorí aj vymenia za nové, alebo keď ho stratia. Už profesor Roman Prymula, keď bol ešte šéfom Českej vakcínologickej spoločnosti povedal, že nosenie rúška je nezmysel. Naopak, povedal že manipulácia s rúškom vedie k väčšiemu riziku, že sa naň nalepia bacily, ktoré sa pri manipulácii s rúškom dostanú ľahko na ruky. A zdôrazňoval to aj profesor Ivan Šréter, kým bol ešte prezidentom Slovenskej spoločnosti infektológov.  Takže rúška sú poriadne nasiaknuté baktériami, či vírusmi zvonka aj zdnuka. Sú vlastne takou infekčnou poduškou, ktorej každé použitie na prekrytie dýchacích ciest zvyšuje jej osídlenie, ale aj osídlenie našich dýchacích ciest patogénnymi mikróbmi a pečiatkovaním rukami ohrozujeme nimi seba aj svoje okolie. A čo deti? Mikas je ten čo vo svojom úrade vylial vaničku aj s dieťaťom. Takto sa zdravie, duševné zdravie, zdravý vývoj, výchova a vzdelávanie, ale ani epidemiológia nerobí.
Ja som teda daroval svojim pacientom bezpečný vzduch v priestoroch mojej ambulancie. Tu sa môžu bezpečne chránení pred vírusom SARS-CoV-2 stretávať a diskutovať všetci moji pacienti, v rúškach, aj bez rúšok, testovaní, aj netestovaní, očkovaní, aj neočkovaní. Jednoducho všetci bez zábran a strachu, tak ako kedysi.
Dosiahol som to tým, že som si namontoval všade generátory ozónu, u ktorých európska norma garantuje zničenie nielen koronavírusov, ale všetkých mikróbov vo vzduchu aj na plochách. Vo finančnom vyčíslení je to dar vo výške cca 7000€. A ťažia z toho všetci pacienti, sestrička aj doktor. Zarúškovaní vdychovaním ozónu cez rúško si ho dôkladne vydezinfikujú, odstránia zažratú kontamináciu kovidom, ale aj ostatnými mikróbmi, baktériami a plesňami. Čím dlhšie zarúškovaní pacienti čakajú tým viac ozónu predýchajú cez rúško, tým menej nebezpeční sa stávajú pre seba aj pre svoje okolie. Pacienti bez rúšok sa nemusia báť zarúškovaných, že ich zarúškovaní nakazia a vdychovaním ozónu aj keby nejaký vírus kovidu nezarúškovaní vdýchli tak ozón vírusy hneď v ich prieduškách vydezinfikuje a zničí. Rozdiel je teda v tom, že pacientom bez rúška sa dostáva ozón priamo do dýchacích ciest kde môže bez zábran pôsobiť proti mikróbom. Zvažujem, že budem pozývať akútnych kovidových pacientov  do čakárne na hromadné inhalácie ozónu, čo by mohlo zničiť podstatne ich vírusovú nálož a urýchliť vyliečenie. Som presvedčený, že taktiež obavy nezaočkovaných zo šírenia kovidu od zaočkovaných superšíriteľov, pre ktorých je typické, že sú asymptomatickí, ale ktorí môžu prenášať dokonca nové mutácie kovidu na nezaočkovaných ale aj na zaočkovaných, tak tieto obavy tiež strácajú v ozónovom mraku opodstatnenie. Padnú rúška v mojej čakárni z tvárí a opäť sa objavia tieto tváre ľudí s ich starosťami aj radosťami, ktorí si budú priateľsky pomáhať? Lebo iba v spojení očkovaných a neočkovaných ľudí vidím východisko z dnešnej, pre citlivého a civilizovaného človeka, v mnohom ponižujúcej situácie.
A ja nakoniec idem príkladom. Úmyselne nemám strach, nenosím rúško, netestujem sa a nie som proti kovidu zaočkovaný. Som zaočkovaný proti chrípke a čakám na účinnú a bezpečnú vakcínu proti kovidu. Pretože ja som vakcinátor ako remeň {2}. Verím, že vedci kovid a jeho komplikácie, vrátane následkov dnešného „očkovania“ látkami, ktoré nie sú ani účinné a ani bezpečné {3}, dokážu zdolať.
A napriek všetkému liečim svojich pacientov bez akýchkoľvek obmedzení s kovidom aj bez kovidu, chronických s ochorením srdca a ciev, diabetom, rakovinou,…  pohybujem sa medzi všetkými bezpečne a bez strachu. Mám dnes stále viac domácich návštev najmä u ťažkých kovidových pacientov, ale aj zvládnutých niekoľko epidémií kovidu v domovoch seniorov.  S ivermektínom, acylpyrínom, zinkom, vitamínmi a prírodnými doplnkami som už vyliečil stovky pacientov. Práve preto cítim obrovské zadosťučinenie zo svojho povolania lekára. Cítim to tak, že mám obrovské šťastie, že som sa narodil a žijem práve v tejto dobe a viem a môžem pomáhať ľuďom akurát v tejto zložitej situácii, ktorej rozumiem. Cítim sa ako Hippokrates počas morovej epidémie. Lekára, ktorý lieči pacientov, ľudia vždy obrovsky potrebujú v každom tisícročí. Budem vždy stáť na strane pacientov. Tak prisahám!  No zabite ma pán minister!

Odkazy
{1} Posttraumatická stresová porucha
https://sk.reoveme.com/symptomy-ptsd-po-znasilneni/
{2} Nehaňte mi očkovanie
https://liptakpeter.blog.pravda.sk/2020/12/03/nehante-mi-ockovanie/
{3} NÁVRH UZNESENIA o zriadení Európskeho fondu na kompenzáciu obetí očkovania proti ochoreniu COVID-19
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_SK.html
Súvisiaci článok
Ako sa proti kovidu profesionálne chránime v našej ambulancii prvého kontaktu
https://liptakpeter.blog.pravda.sk/2021/09/17/ako-sa-proti-kovidu-profesionalne-chranime-v-nasej-ambulancii-prveho-kontaktu/

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1235123x
Priemerná čítanosť článkov: 7058x

Autor blogu