Založ si blog

Prečo nezachránime aj týchto?

Na chrípku zomieralo každoročne v období 2007-2017 v priemere 1503 ľudí. Prečo sme tento rok nezabezpečili ani očkovanie proti chrípke? Potrebuje totálne neschopná vláda odlákať pozornosť ľudí na Covid? Foto Peter Lipták

Na Slovensku v období 2007-2017 zomieralo každoročne na chrípku od 210 do 3 703 pacientov (viď tabulka), v priemere zomieralo každoročne na chrípku viac ako 1500 ľudí a to sa dialo celkom bez záujmu médií a tým pádom aj spoločnosti?

V priemere za roky 2007-2017 sme mali 1503 úmrtí na chrípku každoročne Foto Peter Lipták

Na zápal pľúc ročne ochorie 17 000 pacientov a 2700 z nich na pneumóniu zomrie, z toho je 2200 seniorov. A médiá sú opäť ticho?

Ročne zomrie na zápal pľúc na Slovensku až 2700 pacientov. Foto Peter Lipták

Tlačová konferencia vlády SR z 22.10.2020. Foto Peter Lipták

O viac ako 11 000 zbytočných úmrtí na liečiteľné choroby, kardiovaskulárne, diabetes, onkologické a choroby dýchacieho systému je tiež zakázané hovoriť.
Nechávajú nás zabíjať liečiteľnými chorobami v tichosti nie v priamom prenose.
Kde v tejto frustnej situácii trčí toto komando „záchrancov“?

Takto okato deklarujú svoju totálnu nespôsobilosť na výkon riadiacich funkcií štátu v prospech občanov?

Nemajú jasno ani v základných charakteristikách doterajších chrípkových epidémií, ale na počudovanie, v súčasnej tzv. pandémii neomylne vyberú pre spoločnosť, vždy iba to najhoršie riešenie.

Racionálny základ z hľadiska vedeckej medicíny v kocke:

Populáciu je treba rozdeliť na nízkorizikovú, pre ktorú COVID -19 znamená iba párdňovú chripôčku s veľmi miernymi príznakmi, s nádchou a kašľom, ktorá ale zanecháva dlhodobú solídnu imunitu a na vysokorizikových, ktorých ohrozuje na živote. Nízkorizikoví nepotrebujú žiadne opatrenia, nepotrebujú, aby na ich ochranu štát vyhadzoval prostriedky, ani na rúšky, ani na testovanie, ani na očkovanie. Do nízkorizikovej skupiny patrí 80% obyvateľstva. Sú to všetci zdraví dospelí a deti a každé obmedzovanie ich života nemá nijaké medicínske zdôvodnenie, je to čistá buzerácia neschopného, ukradnutého štátu, ktorý si takto sám likviduje ľudské zdroje a rozvracia ekonomiku, čím ohrozuje chod spoločnosti vrátane zdravotníctva. V medicínskej oblasti by som to prirovnal k autoimúnnemu ochoreniu, kedy organizmus agresívne likviduje sám seba.

Všetky prostriedky, ktoré sa dnes vyhadzujú na plošné opatrenia, je potrebné sústrediť na ochranu vysokorizikových skupín seniorov a chronicky chorých pacientov. Sú ohrození ochorením COVID -19 až 1000x viac ako ostatní. Je neprípustné aby sa všetci títo ľudia hnali na jatky na testovaciu masovku, kde je vysoké ohrozenie, že sa nakazia od infikovanej nerizikovej populácie. Z epidemiologického hľadiska je neprípustné aby sa populácia riziková a nízkoriziková takto masovo premiešavala pri akýchkoľvek príležitostiach.

Len na zbytočné testy sa dnes už vyhodilo viac ako 100 000 000 € a koľko sa ešte len vyhodí! Všetky tieto prostriedky vláda zobrala z ochrany rizikových skupín a preto títo ľudia zomierajú. Za tieto peniaze sme mohli zariadiť ich excelentnú ochranu vrátane chráneného bývania, vitamínových balíčkov aj donášky potravín!

Svetoví odborníci z iniciatívy verejných zdravotníkov a epidemiológov z univerzít v Oxforde, Harvarde a Stanforde zhrnuli súčasné stanoviská vedeckej medicíny v Deklarácii z Great Barringtonu. Túto deklaráciu, napriek zastrašovaniu, podporuje už viac ako 10 000 medicínskych vedcov a viac ako 30 000 lekárov z praxe z celého sveta. Žiadame aby v prístupe k pandémii Covid -19 boli uplatňované medicínske postupy a nebola umelo vytváraná nepriaznivá situácia zneužívaná politikmi a poškodzované zdravie a životy ľudí.

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1235082x
Priemerná čítanosť článkov: 7058x

Autor blogu