Založ si blog

Ako prežiť Matoviča

Peter Lipták nahlas. Lepšie kričať než mlčať! Foto Igor Jurečka

Tým že Matovič ide ľudí nahnať na testovanie, kde budú na jednom mieste donútení byť zdraví aj chorí, tesne vedľa seba a všetci budú prechádzať cez ten istý malý uzavretý priestor a vdychovať a vydychovať ten istý vzduch, tak vzniknú ideálne podmienky na prenos infekcie z infikovaných, na doteraz neinfikovaných a to najmä na rizikové skupiny seniorov a chronicky chorých. To, že sa nakazia zdraví dospelí a deti nie je problém, oni to prekonajú ľahko v podobe 10 dňovej chripôčky s kašľom a nádchou. Ale rizikové skupiny, ochorenie ohrozuje tisícnásobne viac a ak sa zúčastnia tohto masového infikovania, môžu skončiť v nemocnici v ťažkom stave a zomrieť na respirátore. Preto naliehavo odporúčam aby určite seniori nad 65 rokov a aj všetci pacienti mladší ako 65 rokov s ochorením srdcovocievneho systému vrátane hypertenzie, s cukrovkou, s prieduškovou astmou, chronickou obštrukčnou chorobou, alebo iným chronickým ochorením dýchacieho systému, onkologickí pacienti a pacienti aj s ďalšími  poruchami imunity (autoimunitné ochorenia, biologická liečba…), na hromadné testovanie neprišli. Samozrejme sem patria aj psychické ochorenia vrátane autistov, ktorí si vyžadujú doprovod svojimi príbuznými z rizikových skupín a všeobecne vystrašených ľudí. Každý strach výrazne znižuje imunitu. Nikto nemôže donútiť oslabených ľudí, aby vystavovali svoje zdravie a život pre nich smrteľnému ohrozeniu. A samozrejme aj zdraví dospelí a deti z rodín kde majú z hľadiska Covid – 19 takéhoto kriticky chorého, o ktorého sa naopak v tejto situácii musia vo zvýšenej miere starať, podporovať ho a všemožne ho chrániť.  To bez osobného kontaktu, nie je možné robiť a tak bude hroziť vo zvýšenej miere zavlečenie infekcie do doteraz bezpečného prostredia. Preto ak pôjdeme na testovanie zariaďme dopredu veci tak, aby sme sa 10 dní po testoch svojim starkým a ostatným kriticky chorým mohli fyzicky vyhýbať.Logika šírenia infekčných  ochorení nepustí. Ak si nevieme takto zorganizovať starostlivosť o svojich blízkych, tak je pre našu rodinu tiež nebezpečné aby sa z nej zdraví dospelí a deti išli dať testovať. Nakoniec nie náhodou platí, že sa na jednom mieste nemôže zhromažďovať viac ako 6 ľudí a to je treba striktne dodržať.
Po tom ako Matovič zaviedol plošné nosenie rúšok, vidíme jeho ďalší pokus rozšíriť infekciu na rizikové skupiny pacientov. Matovič, Matovič… do roka a do dňa!

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Čí marketingový produkt je Pelle?

12.03.2024

Mali sme tu Kisku – kriminálnika, ktorý sa stal prezidentom podvodom. Máme Čaputovú, ukrajinskú nacistku, ktorá sa stala prezidentkou, samozrejme, ako inak, podvodom. A teraz vidíme pechoriť sa Pelleho. Pelleho dvojjediného, predsedu parlamentu, aj prezidenta SR? Už 10 rokov nás vyššie menovaní lúzri viedli do záhuby a teraz sa máme prepadávať ďalších 5 rokov v [...]

Korčok (p)rezidentom

20.02.2024

Slovensko má naozaj „šťastie“. Významný realizátor americkej zahraničnej politiky náš pán Ivan Korčok hýbe Slovenskom podľa nôt z USA. Slušne, ale rozhodne! On, ktorý má s prezidentom Bidenom spoločný dokonca aj stav mysle, sa rozhodol kandidovať za jeho rezidenta na Slovensku a pokračovať po Kiskovi a Čaputovej ešte úspešnejšie v náročnej službe pre americkú [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1235011x
Priemerná čítanosť článkov: 7057x

Autor blogu