Založ si blog

Zodpovednosť je nezodpovednosť

Printscreen z Matovičovho facebooku. Autor Peter Lipták

Cez víkend bolo otestovaných viac ako 3 mil. ľudí.
Veľa sa v tejto súvislosti hovorí o zodpovednosti. Údajne zodpovední boli tí, ktorí prišli na testovanie. Takže tí, ktorí v čase pandémie, kedy hrozí masívne plošné vzplanutie infekcie (komunitné šírenie) a pre obmedzenie mobility je zakázané vychádzať z domu a dokonca v tomto istom čase ísť aj na hroby pozostalých, aby sa ani dvaja ľudia náhodou nestretli, tu bola zrazu vyslyšaná „prosba“ aby všetci vyšli a zhromaždili sa na testovanie. A nielen to, aby všetci prešli cez ten istý priestor v ktorom musia povinne zakašľať a vysmrkať sa. A počasie tiež bolo prajné, pršalo a bolo chladno a muselo sa v tom čakať aj niekoľko hodín. No trpezlivo počkali, zakašlali, vysmrkali, nadýchali. A „zdravotníci“ v tých istých rukaviciach im vopchali špajdlu do nosa. A potom sa spokojne všetci vrátili k svojim otcom a matkám, babičkám a dedom, ktorí vzhľadom k veku a svojmu fyzickému stavu už na testovanie nemuseli. Oni sú totiž až 1000 krát viac ohrození infekciou než zdraví dospelí a deti. Ono Matovič nie je spôsobilý pochopiť jednoduchú vec. Že totiž vírus je taký maličký až je neviditeľný. Čo Matovič, ale Mikas a profesor Krčméry by to mali vedieť a nezabúdať na túto vlastnosť vírusu. Alebo si všetci spoločne myslia, že Naď zavelí pravoľavobokčelomvzad  aj vírusom a že tie ho budú aj poslúchať? Blbý a blbší.
Nebolo skôr zodpovedné na testovanie neísť a nevystaviť sa infikovaniu a neohroziť svojich príbuzných? Zodpovednosť v rozpore so zdravým sedliackym rozumom nie je zodpovednosťou. Ani zodpovednosť z donútenia a dokonca ani zodpovednosť za úplatu nie sú zodpovednosťou.
Vyše milióna ľudí, ktorí neboli podľa Matoviča „začipovaní“ sú ešte nádejou pre Slovensko a hlavne pre viac ako 3 milióny už zotročených občanov, ktorí boli cez víkend brutálne znásilnení psychošom. Medzi tými, ktorí „čipovanie“ odmietli, sú tí, ktorí sa nenechali oklamať, ani zastrašiť a cítia skutočnú zodpovednosť za našu vlasť.
Pamätajme na nedávnu minulosť! Martin Niemöller evanjelický pastor pospisuje zlyhanie intelektuálov pri procese „varenia žaby“, ktorý umožnil vznik nemeckého nacizmu takto:
Najprv prišli po Židov a ja som neprehovoril – pretože som nebol Žid. Potom prišli po komunistov a ja som neprehovoril – pretože som nebol komunista. Potom prišli po odbojárov a ja som neprehovoril – lebo som nebol odborár. Potom prišli po mňa a nebolo tu nikoho, kto by sa za mňa prihovoril.

Musíme sa spojiť a postaviť sa zlu ešte dnes!
Nebáť sa a nekradnúť! Presvedčiť tých, ktorí sa iba boja a spojiť sa proti tým, ktorí sa boja a kradnú!
„Kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu…“

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246301x
Priemerná čítanosť článkov: 7002x

Autor blogu