Založ si blog

Rusky versus Americky – Vakcína je sloboda

Putin pri prejave na Červenom námestí. Print screen z youtube Politikum sk, P. Lipták

Putin dostal druhú dávku vakcíny 14.4.2021. Nespresnili, ktorú z troch ruských očkovacích látok dostal – uvádzajú, že všetky sú účinné a bezpečné. Rusko vyvinulo tri vakcíny proti koronavírusu – Sputnik V, EpiVacCorona a CoviVac.

Potom 9.5.2021 na veľkolepej oslave „Dňa víťazstva“ mohol  osobne prejaviť uznanie stovkám ľudí bez strachu z kovidu. Slobodu bez rúška si všetci zaočkovaní riadne užívali.

Čaputová dostala druhú dávku vakcíny Comirnaty 21.1.2021.
24.4.2021 takto, spolu so svojimi spolupracovníkmi, sadí stromčeky v lokalite Ondrovičov nad Limbachom. Aj napriek zaočkovaniu dvomi dávkami Comirnaty sa na čerstvom vzduchu trápi v rúšku a v prezidentských interiéroch dýcha cez respirátor. Jej spolupracovníci môžu byť zaočkovaní, okrem vakcíny Comirnaty, aj vakcínou Moderna, alebo AstraZeneca. Avšak rúško je pre nich povinnosťou.

Sadenie stromčekov v lokalite Ondrovičov nad Limbachom. Foto Ivan Majerský Pravda

Či nie každá vakcína je sloboda?

Šťastie, zdravie, mier

24.06.2024

1. Prezident Peter Pellegrini bol premiérom a súčasne aj ministrom zdravotníctva na začiatku kovidu. Práve vtedy sa vplížil na Slovensko mrazivý strach prichádzajúci z WHO, a neskôr, aj keď bol už v opozícii sa bez reptania podriaďoval opatreniam, ktoré vznikli transformáciou pokynov WHO v Matovičovej kapustnej hlave. Faktom je, že úmrtnosť na Slovensku na kovid bola na [...]

Statočný Kotlár versus WHO

12.06.2024

Protikovidové opatrenia si experti, o ktorých sa opieralo WHO, vycucali z prsta píše dnes mainstream v Británii aj USA (1). Kedy aj u nás v SME, N-ku či Aktualitách sa to dozvieme? . To, ako WHO tragicky zlyhalo, je vážny dôvod, aby sa v žiadnom prípade právomoci WHO nerozširovali. Táto organizácia sa zmenila, dostala sa pod kontrolu farmabiznisu a niektorých politických [...]

Euroidiocia v medicínskej praxi

05.06.2024

Vraj – očkovanie proti kovidu Osobitný príklad vystupňovanej euroidiocie bolo očkovanie proti kovidu. Kovid bola obyčajná viróza podobná chrípke. Zaujímavý fakt je, že kde bol diagnostikovaný kovid, tam sa celkom vytratila z populácie chrípka. Akoby sa len pozmenil diagnostický test toho istého ochorenia(4). Ako som si overil vo vlastnej praxi, pri včasnej ambulantnej liečbe [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 182
Celková čítanosť: 1278064x
Priemerná čítanosť článkov: 7022x

Autor blogu