Založ si blog

Naša čakáreň v dobe omicronu sa usmieva prázdnotou

Návod na život podľa Pavla Országha Hviezdoslava. Foto Peter Lipták

Klinika
V dnešnej praxi sa omicron javí naozaj ako veľmi ľahké ambulantné ochorenie, kde väčšinou človek nemá žiadne ťažkosti. V dobe alfy sme mávali plnú čakáreň závažne postihnutých dýchavičných pacientov so zníženou koncentráciou kyslíka v krvi (hyposaturáciou) a veľa hospitalizovaných, v čase delty sa tiež objavovali sporadicky ťažké stavy, zápaly pľúc aj pľúcne embólie a neraz sme zachraňovali pacientov pred hospitalizáciou poskytnutím koncentrátora kyslíka na domáce okysličovanie. Zatiaľ omicron u nás prebieha s nádchou, bolesťou hrdla a pokašliavaním.
Liečba
Pacienti už sami vedia, že si majú kúpiť nosné kvapky a balíček papierových vreckoviek a mať v pohotovosti na teplotu acylpyrín. Samozrejme aj naďalej je dôležité užívanie vitamínov vo vysokých dávkach a to najmä D 4000 – 6000 jednotiek denne, potom C 3×500 – 1000 mg a kovu Zinku 2×25 mg. Odporúčam veľa kloktať – tým sa zbavujeme vírusu vo veľkých kvantách. Ak patríte k ohrozenej skupine(seniori, chronicky chorí, obézni), tak hneď na začiatku ako sa objavia príznaky, kontaktujte svojho lekára, aby Vás hneď od začiatku mal podchyteného a mohol cielene dohliadať a liečiť.
Testovanie
Testovanie zdravých nedáva zmysel. Potrebujeme poznať chorých, nie pozitívne testovaných. Opakovane zdôrazňujem netestovať zdravých! Nikto nepotrebuje poznať pozitívne testovaných zdravých ľudí, bola chyba, že sme ich obmedzovali v činnostiach, ako keby boli chorí.  Chorí sa predsa vždy ukážu. No a ak ste chorí dajte sa testovať. Ale aj ak sa nechcete nechať testovať a máte príznaky, tak 5 dní jednoducho zostaňte doma a vyhnite sa najmä kontaktu s osobami z ohrozených skupín (seniori, chronicky chorí a obézni). Po piatich dňoch už nie ste infekčný.
Očkovanie
A očkovanie proti alfa kovidu sa stalo v čase omicronu už celkom obsolentným, nakoľko na omicron je efekt nedostatočný a každý vidí vo svojom okolí, že často dnes chorejú aj trikrát zaočkovaní. Doteraz nemáme bezpečnú a účinnú vakcínu, tak prečo experimentovať? Alfa varianta, proti ktorej sa vytrvalo očkuje sa už nikdy nevráti. Dokonca je známe, že sám omicron nás úspešne plošne a bezpečne očkuje, každý deň u niekoľkostotisíc ľudí vyvoláva tvorbu slizničných protilátok. Pri prirodzenom očkovaní omicronom toxický S protein v žiadnom prípade nepreniká do tela a nemôže sa šíriť krvným obehom, spôsobovať trombózy a zápaly, tak ako to je pri podávaní injekcií s látkami indukujúcimi tvorbu S proteinu v orgánoch.
Koniec dobrý všetko dobré!
Sme svedkami, že takto plošným šírením omicronu = slizničným očkovaním pandémia končí. Je treba všetko zjednodušiť a naučiť sa aj s týmto vírusom normálne žiť. Odstrániť umelo vyvolávaný strach.
Príjemný zdravý deň! 🙂

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 177
Celková čítanosť: 1242419x
Priemerná čítanosť článkov: 7019x

Autor blogu