Založ si blog

Bude liberálna reforma vzdelávania?

Zľava: Predseda strany SPOLU – občianska demokracia Miroslav Beblavý, líder strany Za ľudí a exprezident Andrej Kiska, predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Truban a predseda strany KDH Alojz Hlina. Zdroj: SITA

Spájanie, ktoré vyzerá zlovestne.
Pripravuje quatro tím – Beblavý, Kiska, Truban, Hlina aj reformu školstva?
Čo môžeme od týchto expertov na vzdelávanie po novom očakávať v učebných osnovách?

Truban – Drogy
Číslo jedna je jednoznačne Truban. Tento osvietený „pedagóg“ môže ponúknuť využitie svojich skúseností z propagácie chľastu a drog a uplatniť ich vo vzdelávacom procese na stredných a vysokých školách. Drogovú tému od negatívneho pohľadu na drogy, pre ich devastujúci vplyv na ľudské osudy, ktorý je zosobnený, napríklad v Baki Sadikim, posunúť, až po vyzdvihnutie ich potenciálu pre kreatívnych ľudí. Už sú známe tri drogové princípy podľa Trubana: „1 dať si prvú malú dávku; 2 opakovať dávky a vychutnávať dopamin; 3 partia.“ A potom Truban má aj veľkú tému „Od chľastu a drog k politickému líderstvu“. Čo toto Trubanovo drogové šialenstvo v skutočnosti môže znamenať?

Kiska – Podvody
Kiska má nevyčerpateľné množstvo tém. Napríklad, ako zarobiť prachy úžerou, krátenie daní a iné finančné a pozemkové podvody, aby si už mladý človek mohol čo najskôr kúpiť prvý miliónový automobil, alebo aj lietadlo.
Ako presvedčiť ľudí marketingom aby Vás volili za prezidenta a ako obísť volebný zákon, ktorý stanovuje strop na výdavky v kampani.
Ako si v politike zachovať stále novú tvár? Aby aj po 5-tich rokoch užívania si prezidentského úradu, takého politika ľudia vnímali ako stále novú tvár.
Ako maximálne vyťažiť výhody, stihnúť prezidentovanie za 3 dni v týždni a stráviť zvyšné 4 dni spravidla s rodinou v Poprade, využívajúc na dopravu štátne lietadlo. Na odľahčenie je zaujímavá aj téma ako plánovať a užívať si prezidentské rodinné dovolenky 10x do roka, teda ako sa v prezidentskom úrade dokázať dobre zregenerovať. A takto pre ľudí aj po 5 rokoch prezidentovania zostane politik neošúchaný nováčik, pri ktorom jeho stúpenci môžu žiť v nádeji, že začne niečo pre nich konečne robiť. A jahôdku ako odstaviť základný demokratický pilier, Ústavný súd od moci, by mohol tiež odprednášať.

Beblavý – Korupcia
Beblavý, jeho horúca téma vychádza z dávnejšej minulosti, veď bol najmladší štátny tajomník už vo vláde Dzurindu od roku 2002, ktorú sponzoroval okrem iných aj Kočner. Téma, ako získať s Kočnerovou pomocou politické koryto a ako sa udržať po niekoľko desaťročí pri ňom, určite môže zaujať.
Jeho prínos k reforme vzdelávania je zacielený na tých mladých, ktorí sa plánujú politikou živiť dlhé roky, kde je rozhodujúce ovládnuť umenie riadenia spoločenského chaosu tak, aby nás politický virvar vyplavil vždy ku korytu.  Beblavého príbeh ukazuje, že toto umenie má dobre zvládnuté a jeho odkaz mladým politikom bude, že politik sa tomuto umeniu môže naučiť tak isto, ako sa môže naučiť písať a čítať.
Ako dosiahnuť reinkarnáciu a dokázať aj po 20 rokoch aktívnej politickej práce vyliezť po chrbte topiaceho sa sponzora Kočnera ako slniečko, s tvárou nového politika aj pre nové, postkočnerovské obdobie? Samozrejme to si vyžaduje mať už nového sponzora a aj Beblavý má tých tém ešte oveľa viac, ale téma o sponzoroch politikov a ich prepriahanie by mohla byť jeho najzaujímavejšou z tohto súdka politickej korupcie.

Hlina – Hmla
Hlina má témy o hľadaní a nachádzaní prienikov kresťanských a liberálnych hodnôt v spolupráci s liberálmi, ktorí presadzujú legalizáciu drog, potraty, manželstvá osôb rovnakého pohlavia, adopciu detí týmito pármi, alebo tiež  zabezpečenie detí s využitím expandujúceho fertilitného priemyslu, ktorý sa tu prirodzene ponúka aby nahradil nízku prirodzenú plodnosť populácie. Hlina je otcom moderného liberálneho kresťanstva, ktoré dokáže sväté dogmy posunúť do nových polôh a podriadiť ich liberálnej ideológii a čaká ho veľa práce pri edukácii mladých kresťanov, keď chce dokázať ich posunúť liberálnym smerom a zjednotiť ich s liberálnou ulicou.

Ako by povedal otec Kuffa, liberalizmus  do kanála, Trubana, Kisku, Beblavého, Hlinu na osušku?

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

Volebný kompas

19.03.2024

Každého človeka môžeme posudzovať podľa rôznych kritérií. Zhodnotiť jeho vlastnosti, ktoré sú navrstvené vo viacerých úrovniach. 1. Morálna úroveň čestný/nečestný – čestnosť človeka a teda aj politika by mala byť hodnotou u tejto profesie postavenou na piedestál. Pellegrini prezidentské voľby organizuje a súčasne v nich kandiduje. Vlastnú kandidatúru de [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 177
Celková čítanosť: 1243408x
Priemerná čítanosť článkov: 7025x

Autor blogu