Založ si blog

Keď pandémia neexistuje, tak si ju vyrobíme. Čím horšie, tým lepšie.

Vládou bol prijatý nový pandemický plán začiatkom augusta, kde sú tieto definície:

e) Epidémia je výskyt najmenej troch prípadov ochorenia, ktoré sú v epidemiologickej súvislosti.

f) Pandémia respiračných ochorení je stav, keď sú splnené podmienky pandemického  šírenia: potvrdenie prenosu nového vírusu z človeka na človeka, jeho prenos v populácii a výskyt zaznamenaný najmenej na dvoch kontinentoch. Pandémiu vyhlasuje Svetová zdravotnícka organizácia.

Takže stačí výskyt po troch prípadoch na dvoch kontinentoch akéhokoľvek ochorenia. Teda 6 ľudí na svete s nádchou stačí. Jedinou podmienkou je aby napríklad traja boli z Afriky a traja z Ázie. Došlo k takej zmene legislatívy, že prestala rozhodovať závažnosť ochorenia a masovosť výskytu a šírenia v populácii, ale vlastne sme sa ocitli v pandémii nepretržite. 6 ľudí s „nádchou“ sa na dvoch kontinentoch vždy nájde.

Doteraz platilo, že napríklad epidémia chrípky sa vyhlasovala keď počet aktuálne chorých, zisťovaných na báze týždenných hlásení, prekročil 1600-1800 na 100 000 obyvateľov.

Z rozhodnutia úradníkov teraz, na vyhlásenie pandémie, stačí 6 pacientov na svete s bližšie nešpecifikovanou závažnosťou zdravotného postihnutia, v bližšie nešpecifikovanom časovom intervale a ani nemusia byť z nášho kontinentu. Dokonca nemusia byť ani chorí, stačí keď sú pozitívne testovaní.

Keď si uvedomíme súvislosti uvedeného, tak ťažko uveriť tomu, čo tvrdí vláda o tomto pláne. Vraj „Jeho cieľom je eliminácia zdravotnej a ekonomickej záťaže obyvateľstva a obmedzenie dopadu na chod hospodárstva a verejného života.“

Podľa môjho názoru skutočné dopady na život spoločnosti sú a budú presne opačné. Nakoniec všetci máme vlastnú skúsenosť s nekompetentným riadením, ktoré ťažko poškodilo našu spoločnosť, ekonomiku aj zdravotníctvo, v uplynulých piatich mesiacoch.

Máme vari vládu na to, aby cielene svojimi opatreniami zvyšovala zdravotnú a ekonomickú záťaž obyvateľstva a spôsobovala blokovanie chodu hospodárstva a verejného života?

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 12:59

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246343x
Priemerná čítanosť článkov: 7002x

Autor blogu