Založ si blog

Či protizákonná činnosť Lengvarského a Mikasa nikdy neskončí?

Novou skutočnosťou na ktorú GP teraz upozorňujem je, že obaja menovaní protizákonným nátlakom donucujú obyvateľstvo SR k plneniu vyhlášok ÚVZ SR aj napriek tomu, že tieto vyhlášky sú vydané v rozpore s platnou legislatívou a to konkrétne:
.
1. Medzinárodnými normami práva

(a) Ústavným zákonom č. 23/1991 Z.z., ktorým sa uvádza Listina základných práv a slobôd, vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv, v Európskom dohovore o ochrane ľudských práv a základných slobôd či v Charte základných práv Európskej únie, čoho súčasťou je aj Charta práv dieťaťa OSN.
(b) Oznámením č.40/2000 Z.z. – Oznámenie Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky o uzavretí Dohovoru o ochrane ľudských práv a dôstojnosti človeka v súvislosti s aplikáciou biológie a medicíny – Dohovor o ľudských právach a biomedicíne (Oviedská konvencia), ktorý pre Slovenskú republiku nadobudol platnosť dňa 1.12.1999 v súlade s článkom 33 ods. 3. tohto „Dohovoru“. V ňom sa píše: „Záujmy a blaho človeka budú mať prednosť pred výhradným záujmom vedy a spoločnosti.“ „Ťažiskom ústavného systému je jednotlivec a jeho sloboda, do ktorej nemožno arbitrárne zasahovať. Zákonodarca nevykonáva voči občanom neobmedzenú moc a občan nie je iba pasívnym adresátom vrchnostenských predpisov.“ Z citovaného vyplýva, že záujmy jednotlivca sa nikdy nesmú podrobovať tzv. verejnému záujmu. Samozrejme zároveň platí, že právo jednotlivca končí tam, kde sa začína právo iného. Inak povedané, výkonom svojich práv človek nesmie zasahovať do práv druhých a naopak, druhí nesmú zasahovať do práv človeka, ani pod zámienkou ochrany vlastných práv, ani pod zámienkou ochrany spoločnosti.
(c) Nariadením EÚ o ochrane osobných údajov (General Data Protection Regulation – GDPR)
.
2. Ústavou SR
.
3. Zákonmi platnými v SR a to napríklad:

(a) Trestným zákonom 300/2005 Z.z.1991
(b) Antidiskriminačným zákonom 365/2004 Z.z.
(c) Školským zákonom č 245/2008 Z.z.
V tomto zákone obzvlášť upozorňujem, že podľa § 152 sú riaditelia škôl pri výchove a vzdelávaní, pri činnostiach priamo súvisiacich s výchovou a vzdelávaním a pri poskytovaní služieb povinní:
a) prihliadať na základné fyziologické potreby detí a žiakov,
b) vytvárať podmienky na zdravý vývin detí a žiakov a na predchádzanie sociálno patologickým javom,
c) zaistiť bezpečnosť a ochranu zdravia detí a žiakov.
(d) Zákonom o zdravotnej starostlivosti 576/2004 Z.z.
(e) Zákonníkom práce
.
Obaja menovaní (Lengvarský a Mikas) vykonávajú na obyvateľstvo Slovenska protizákonný nátlak, nútia ho, aby porušovalo vymenované zákony a v rozpore s nimi plnilo vyhlášky ÚVZ SR. Rôzni predstavitelia inštitúcií, prevádzkovatelia, riaditelia škôl, dekani a rektori sa podriaďujú  protizákonným vyhláškam a porušujú tým zákonné práva dotknutých osôb. Pritom poškodzujú aj ich zdravie a u detí a mládeže drasticky narušujú ich zdravý psychosociálny vývoj a berú im aj právo na vzdelanie. Žiadam aby generálny prokurátor okamžite ukončil nezákonné aktivity menovaných, Lengvarského a Mikasa a čo najskôr zjednal na Slovensku návrat k vláde zákona vo všetkých sférach života spoločnosti.

 

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246315x
Priemerná čítanosť článkov: 7002x

Autor blogu