Založ si blog

Očkovanie pred zimnou sezónou 2022-2023

„Očkovanie je imunoterapia“ (Dr. Judy Mikovits). Autoportrét vakcinátora. Foto MUDr. Peter Lipták.

1. Jesenné očkovanie
Pred touto sezónou respiračných infekcií sme zaočkovali už 597 pacientov proti chrípke, 190 pacientov proti zápalu pľúc a v tomto roku aj 155 pacientov proti tetanu a záškrtu. Proti chrípke sa očkuje každoročne na jeseň. Proti pneumokokovému zápalu pľúc sa očkovanie vykonáva raz za 3-5 rokov a proti tomuto bakteriálnemu ochoreniu sa môže očkovať celoročne. Celkovo máme zaočkovaných vakcínou Prevenar od Pfizeru asi 1000 pacientov a to najmä seniorov v našich ôsmich domovoch dôchodcov. Proti tetanu a záškrtu sa má preočkovať v dospelom veku  v závislosti od dosiahnutého veku a to po dosiahnutí 30, 45, 60, 75 a 90 roku.
V tomto roku sa blíži silná chrípka z Austrálie, kde v júni v roku 2021 mali 64 chorých, ale v júni 2022 tento počet vzrástol na viac ako 140 000 chorých na chrípku. Je to obrovský nárast, preto má očkovanie proti chrípke v túto jeseň na Slovensku väčší význam než v predchádzajúce dva roky, keď chrípku vytlačil kovid.

Vakcíny proti chrípke, proti zápalu pľúc, proti tetanu a žltačke sú klasické rokmi preverené vakcíny. Sú účinné a bezpečné. Všetkým pacientom tieto očkovania, ktoré sú postavené na jednoznačných medicínskych dôkazoch o ich účinnosti a bezpečnosti, odporúčam.

2. Injekcie proti kovidu
Na Slovensku dve dávky dostalo asi 50% populácie. Z toho asi 1 mil. dávok bolo podaných vo forme vektorových vakcín (Astra Zeneca, Sputnik, Johnson a Johnson). Teda dve dávky mRNA injekcií dostalo cca 2,5 mil občanov (45% populácie). Tretia dávka bola podávaná už všetkým iba ako mRNA injekcia (Pfizer, Moderna) aj po dvoch vektorových vakcínach. Tretiu dávku dostalo 30% populácie. Na štvrtú dávku sú nakúpené mRNA injekcie iba od firmy Pfizer v množstve 6 mil. kusov, ale zatiaľ bola podaná iba cca 30 000 pacientom.
Ako opakovane informujú poslanci EP Cristian Terhes (Rumunsko), Francesca Donato (Taliansko), Ivan Vilibor Sinčić (Chorvátsko), Silvia Limmer (Nemecko), Virgínie Joron (Francúzsko) a Christine Anderson (Nemecko) v štátoch EÚ, kde boli mRNA injekcie podané viac ako 70% populácii (Španielsko, Portugalsko, Nemecko, Rakúsko, Grécko…), napríklad v mesiaci júli 2022 narástla nadmerná úmrtnosť až o 30%, pričom v priemere v celej EÚ išlo o nárast 16%. V štátoch, kde je toto percento pod 50, Eurostat vykazuje za toto obdobie nárast nadmernej úmrtnosti o menej ako 5%.
Europoslanci sa v parlamente EÚ pýtajú, či táto nadmerná úmrtnosť nesúvisí s plošným podávaním mRNA injekcií.
Ďalej poslanci EP opakovane informujú o fakte, že vrcholový manažment Pfizeru nebol schopný na vypočutí v parlamentnom výbore EÚ dokladovať ani účinnosť, ani bezpečnosť svojho produktu. Dokonca generálny riaditeľ Pfizeru pán Albert Bourla sa vypočutiu parlamentným výborom EP vyhol, pričom jeho zástupca informoval, že základné testy na účinnosť, teda na zabránenie prenosu infekcie z človeka na človeka, sa vôbec neuskutočnili. Osobitnou informáciou zreteľa hodnou v súvislosti s účinnosťou tohto preparátu je, že dnes väčšinu chorých na kovid, vrátane hospitalizácií a úmrtí predstavujú tí, ktorým sa podali mRNA injekcie. Je to tak aj na Slovensku, ako na to upozornil dvorný matematik prezidentky Zuzany Čaputovej Richard Kollár. Lenže vzhľadom k faktu, že mRNA injekcie boli podané menej ako 45% populácie, by to na Slovensku malo byť presne naopak.

Bezpečnosť mRNA injekcií okrem nárastu nadmernej úmrtnosti v súčasnosti dokumentujú milióny závažných nežiadúcich reakcií a desaťtisíce úmrtí súvisiace s ich podávaním, a to najmä v USA a v EÚ. Tu nejde len o veľmi vysoký absolútny výskyt nežiadúcich udalostí, ale najmä o náhly obrovský skok oproti predchádzajúcim rokom, a to pri tom istom spôsobe vykazovania.

Bývalá generálna riaditeľka WHO Margaret Chan už v roku 2013 na konferencii všeobecných lekárov v Prahe varovala, že situácia pri dosahovaní cieľov verejného zdravotníctva je komplikovaná, pretože „záujmy priemyslu stoja čoraz väčšmi proti záujmom ľudí“. Netransparentné nákupy mRNA injekcií proti COVID-19, v súvislosti s ktorými prebieha vyšetrovanie prokuratúrou EÚ, sú toho dôkazom. Je verejne známe, že jedna osoba z EK svojvoľne, bez schválenia odbornou lekárskou komisiou EÚ, bez toho, aby firma Pfizer musela doložiť údaje o účinnosti a bezpečnosti, nakúpila 4,6 mld dávok mRNA injekcií za 71 mld €. Pričom akcionár Pfizeru je akcionárom aj ďalšej firmy, ktorá je zamestnávateľom manžela tejto osoby. (Ursula von der Leyen je vyšetrovaná úradom EPPO) Takisto minister Lengvarský nakúpil 6 miliónov dávok mRNA injekcií od firmy Pfizer za asi 200 000 000 € na štvrtú dávku proti COVID-19, bez schválenia odbornou komisiou pre očkovanie ÚVZ SR (PSPI), hoci je dobre informovaný, aký je záujem o štvrtú dávku (zatiaľ sa minulo asi 30 000 dávok).

Takže si to zhrňme.
Injekcie proti ochoreniu COVID-19 podávané v experimente, ktorý prebiehal naostro od konca roku 2020, plošne na miliónoch ľudí na celom svete, nepreukázali účinnosť proti infekcii COVID-19 a už vôbec nie bezpečnosť. Nesplnilo sa preto ani jedno z dvoch základných kritérií (účinnosť a bezpečnosť), aby sme mohli injekciu mRNA nazývať menom vakcína a proces jej aplikácie očkovaním.

Čo k tomu možno viac dodať?
Nehaňte mi očkovanie!

 

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246253x
Priemerná čítanosť článkov: 7001x

Autor blogu