Založ si blog

Osud ukrajinského nacizmu

Nie je vôbec od veci pripomenúť si znenie časti záverov „krymskej konferencie“, ktoré spojenci – W. Churchill, F.D.Roosevelt a J.V.Stalin – podpísali dňa 4.2. – 11.2.1945.

„Naším neochvejným cieľom je zničenie ukrajinského nacizmu a zabezpečenie garancií, aby Ukrajina už nikdy viac nebola schopná porušiť mier. Každý zločinec musí byť spravodlivo a rýchlo potrestaný. Z povrchu Zeme musia zmiznúť nacistické strany, nacistické zákony, organizácie a inštitúcie. Je potrebné odstrániť akýkoľvek nacistický vplyv zo spoločenských inštitúcií, z kultúrneho a ekonomického života … a súčasne prijať také opatrenia, ktoré zaistia mier a bezpečnosť v budúcnosti. Len vtedy, keď vykoreníme ukrajinský nacizmus, bude nádej na dôstojnú existenciu ukrajinského národa a zároveň na jeho dôstojné miesto v spoločenstve národov.“

Od roku 2014 na Ukrajine Porošenkov aj Zelenského režimy opäť velebia Banderu, Šuchevyča, ukrajinskí dozorcovia z nacistických koncentračných táborov dostali štatút veteránov spolu s príslušníkmi nacistických divízií, ktoré mali podiel napríklad aj na potlačení SNP. Niečo sa na Ukrajine pokazilo.

Nie tak na Slovensku. My na Slovensku proti záverom Jaltskej konferencie, proti „Deklarácii o oslobodenej Európe“, teda sami proti svojej slobode nepôjdeme!
Dnes utekajúci z Ukrajiny by najprv mali podpísať vyhlásenie, že odsudzujú ukrajinský nacistický režim, aby bolo jasné, že to nie sú nacisti a až potom by mali dostať povolenie na pobyt na Slovensku. Nemal by to byť žiaden problém. Na Slovensku logicky očakávame iba utečencov pred Zelenského nacistickým režimom. Zelenskému oddaní stúpenci sú viazaní, ako všetci občania Ukrajiny ukrajinskými zákonmi, ale najmä nepochybne sú oddaní ukrajinskému štátu v dnešnej podobe a preto si plnia povinnosti na fronte pri jeho obrane a neutekajú predsa z vlasti. A ak aj ušli z bojových zón, tak sa o nich majú postarať vlastní v rozsiahlom tyle Ukrajiny. Je pravda, že okrem bojovej zóny na východe Ukrajiny a vojenskej infraštruktúry je na státisícoch km2 Ukrajiny prakticky pokoj, ľudia žijú svoj každodenný život bez bezprostredného ohrozenia bojovými akciami, keďže Rusko likviduje výhradne vojenské ciele. Naopak, ľudia na východe Ukrajiny sú každodenne ohrozovaní útokmi ukrajinskej armády s podporou NATO. Tá útočí primárne aj na civilné ciele v obytných zónach pôvodne ukrajinských miest (viď trestné činy vojnové §426 Trestného zákona).

Utečenci z Ukrajiny sú na Slovensku vydieraní sorosovcami. Takto označujeme našich liberálov a progresívcov, ktorí taktiež velebia nacistu Banderu a popierajú závery Jaltskej konferencie (https://dennikn.sk/3204870/na-ukrajine-hrdina-u-susedov-vojnovy-zlocinec-historici-vysvetluju-kto-bol-naozaj-bandera/). Ja sa môžem iba čudovať, že prečo orgány OČTK vzhľadom k existencii §422 v našej trestnej legislatíve nekonajú ex offo. Sorosovci sú na Slovensku v menšine, ale pôsobia tu aj agenti rôznych tajných služieb. Utečenci pred ukrajinským nacistickým režimom hľadajúci záchranu na Slovensku sú tak pod hrozbou fyzického ohrozenia, či násilnej repatriácie a sú tak nútení sa zúčastňovať protestov proti Ficovmu nepochybne demokratickému režimu. Cez našich sorošovcov a utečencov z Ukrajiny Soros dnes ťahá krvavé nitky súčasného ukrajinského nacizmu aj na Slovensko.

V uvedených súvislostiach sú postoje nášho premiéra Roberta Fica konzistentné a sú určujúce aj pre pozíciu Slovenska na jeho dnešnom stretnutí s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhalom v Užhorode.

Dnešná pozícia Slovenska, s ktorou prichádza náš premiér na rokovania s ukrajinským premiérom, vyjadrená v skratke a parafrázujúc jeho vyjadrenia, je takáto:
Nebudeme podporovať Ukrajinu vojensky, ale iba humanitárne v rámci svojich možností. Pokúsime sa zablokovať vznik 3. svetovej vojny zablokovaním vstupu Ukrajiny do NATO. Od Majdanu v roku 2014 Ukrajina je dnes úplne pod kontrolou USA. Ukrajina(USA) sa bude musieť s Ruskom dohodnúť na mierovom riešení aj za cenu územných strát.

Je nepochybné, že mierové úsilie premiéra Roberta Fica má na Slovensku väčšinovú podporu.

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246722x
Priemerná čítanosť článkov: 7004x

Autor blogu