Založ si blog

Antivaxer Lengvarský, generál bez cti klame

Tlačová beseda MZ SR z 27.5.2021
Minister pripravuje spustiť nový systém, kde bude vraj závisieť od ľudí akú vakcínu si vyberú. Veľa ľudí vraj čaká na mobilné očkovacie tímy. Čakajú až ich prídu zaočkovať k nim domov, preto počet mobilných očkovacích tímov sa bude zvyšovať. Namiesto toho aby dodali vakcínu všeobecným lekárom do ambulancií, aby mohli normálne očkovať, ich (všeobecných lekárov) budú nútiť aby fungovali v mobilných  očkovacích tímoch a privyrábali si v očkovacích centrách. Normálni všeobecní praktickí lekári, ktorí sú najbližšie chronickým pacientom nedostali zatiaľ ani jeden kus vakcíny. Hoci všeobecní praktici už očkujú vo veľkom v Maďarsku aj v ČR. Aj naši sú pripravení očkovať adresne svojich chronicky chorých, bez nutnosti ich registrácie na internetových portáloch a ostatných zbytočností. Vakcíny sú chladničkové, také isté ako proti chrípke, ži zápalu pľúc. Ministerstvo už mesiace blokuje ich dodávky do ambulancií.
Ako „Jednoduchý Mário“ konfabuluje
Vraj, že nežiadúce účinky vakcíny Sputnik V sú presne také isté, ako po vakcíne AstraZeneca. Myslel tým Lengvarský na trombózy u ľudí do 60 rokov? Aj keď o tom nemá žiadne dôkazy a v susedom Maďarsku sa trombózy po Sputniku nevyskytli, … pritom nielen Maďarsko ale viac ako 60 štátov vo svete dnes masívne očkuje Sputnikom V. Milióny podaných dávok a bez trombóz.  Tento minister tvrdí, že rovnaké nežiadúce účinky (úmrtia na atypické trombózy) preto, pretože je to rovnaký typ vakcíny (čas 40.12 na videu z TK). Prečo sa potom rozhodlo, že Sputnikom sa bude na Slovensku očkovať veková kategória od 18 do 60 rokov a tým tieto osoby ideme ohroziť trombózou a naopak Astrou, kvôli trombózam sa budú očkovať iba osoby nad 60 rokov? Prečo u vakcín, ktoré sú podľa Lengvarského teda rovnaké, tento diametrálny rozdiel v určení cieľovej populácie? A predsa je všeobecne známe, že o očkovanie Sputnikom majú najväčší záujem ľudia z vekovej kategórie nad 60 rokov! Teda takto si ľudia môžu vybrať podľa ministrovej logiky preto, lebo ruský návod hovorí 18-60 a my postupujeme podľa neho (čas 41.12). A čo hovorí anglický návod AstraZenecy? Takže pri anglickej vakcíne postupovať podľa návodu nemusíme? Zatiaľ čo minister zdravotníctva SR Lengvarský číta návod na Vakcínu Sputnik, ale nepozná návod na Astru Zenecu, ministerstvo zdravotníctva RF už 26.12. 2020 na svojej úradnej stránke uviedlo, že sa rozširuje očkovanie Sputnikom na všetky vekové kategórie aj nad 60 rokov.  Podrobnosti o vakcíne Sputnik V sú priebežne aktualizované na jej stránke tu. Od decembra 2020 platná inštrukcia k Sputniku je tu.
Ešte žijú?
Ruskí generáli, admiráli a maršáli, dožívajúci sa deväťdesiatky, ktorých Sputnik oslobodil?
„kto klame, ten kradne, kto kradne, ten aj vraždí“ (slovenské porekadlo)
To platí na celú dnešnú vládu. Preto sa nikto nemôže čudovať, že aj tento minister klame. Bráni tomu, aby sa veľká časť populácie nad 60 rokov (odhadom asi 1 milión ľudí), ktorá čaká na Sputnik V, mohla včas zaočkovať pred treťou vlnou pandémie a ohrozuje tým zdravie a životy týchto ľudí. Namiesto toho, aby pred treťou vlnou pandémie maximálne využil čas a usiloval sa zaočkovať čo najväčšie množstvo pacientov bezpečnou vakcínou, očkovanie tejto veľkej skupiny osôb blokuje. To okrem toho, že stále blokuje aj očkovanie v ambulanciách všeobecných lekárov a tým diskriminuje a vystavuje ohrozeniu predovšetkým našich najrizikovejších pacientov. Sú antivakcinátori, ktorí proti očkovaniu hovoria a píšu a potom sú antivaxeri, ktorí prijímajú praktické kroky, ktorými očkovanie blokujú v záujme biznisu. Nuž nečudo Lengvarský patrí k Matovičovi. To jeho vláda svojimi opatreniami v druhej vlne pandémie od 26.10.2021 zabila viac ako 12 000 ľudí. Padlo ich už viac ako v SNP. Tak takýto úkaz sme ešte na MZSR nemali. Generála bez cti.

Dobre ukrytá duševná choroba

21.04.2024

Pôvodne som si myslel, že v doterajšej WHO klasifikácii chýbajú dôležité psychiatrické diagnózy, konkrétne “Duševná zaostalosť s vysokým IQ”. . Duševná zaostalosť, diagnózy F70-F73, postupne graduje od ľahkého po najťažší stupeň postihnutia, teda od debility (IQ od 50 – 69, mentálny vek 9 – 12 rokov), cez imbecilitu (IQ 35 – 49, mentálny vek 6 [...]

Poďme voliť mier, proti mäsiarovi Korčokovi

03.04.2024

Korčok je klon Zelenského, Bidena, Albrightovej, Pavla, Kisku, Čaputovej, Fialu, Leyenovej, Dzurindu, Demeša, Matoviča, Hegera… Tieto mená, toto panoptikum najodpudzujúcejších vojnových štváčov predsa nemôže nikoho presvedčiť o dobrých úmysloch. Dopomôcť k uchopeniu moci na Slovensku týmto neľudským kreatúram prostredníctvom nesvojprávnej bábky, Korčoka? To [...]

Zločiny proti pravde

01.04.2024

Zoberme si do hľadáčika progresívnych škrabákov. Z hľadiska úrovne, extrémnosti a nedôveryhodnosti sú Tódová, Vagovič a Hanzelová na špici pelotónu aktivistických pseudožurnalistov. „Todová je navyše dôvodne podozrivá z toho, že bola konfidentkou organizovanej skupiny v štruktúrach orgánov činných v trestnom konaní, ktorá manipulovala s trestnými konaniami“ [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Peter Lipták

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 178
Celková čítanosť: 1246211x
Priemerná čítanosť článkov: 7001x

Autor blogu